• Informacje na temat:

    kapusta czerwona na winie

Przepisy na temat: kapusta czerwona na winie
  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    ...kapusta się nie rozgotowała). Wyjmij żeberka, obierz mięso z kości i pokrój na kawałeczki. Dorzuć do garnka. Potrawkę podawaj posypaną koperkiem.  Sznycle z jarzynami Sposób przygotowania...

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    Wykwintna wersja znanej potrawy.

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Panga z kapustą

    Z dodatkiem czerwonego wina.

  • jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka

  • coś innego i prostego, surówka idealna do drobiu

Artykuły na temat: kapusta czerwona na winie
  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    Wiem, nie brzmi to skromnie, ale w tym wypadku nie potrafię opisać innymi słowami, jak pyszne jest danie przygotowane według poniższego przepisu. Długo duszona kapusta nabiera słodkości, która(...) główka czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 100 g gorgonzoli 40 g masła 100 ml octu balsamicznego 4 łyżki cukru 2 gałązki świeżego tymianku 350 g makaronu papardelle garść orzechów...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • To musisz wiedzieć o czerwonej kapuście

    Aby czerwona kapusta nie straciła podczas gotowania koloru, zakwaszam wodę octem lub sokiem wyciśniętym z cytryny.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • 2 dania z kapusty

    Kapusta kiszona to doskonały składnik prostych i smacznych dań.

  • Wino bardzo często gości na naszych stołach. Jest podawane zarówno na uroczystych kolacjach, jak i przy okazji domowych spotkań ze znajomymi. Zazwyczaj trunek ten dobieramy odpowiednio do posiłku lub po prostu według naszego gustu. Jednak czy kiedykolwiek zastanawialiście się, które wino jest lepsze – białe czy czerwone? Fot. 123RF/Picsel Historia wina sięga starożytności. Temu szlachetnemu trunkowi przypisywano wówczas właściwości lecznicze, miało on działać przeciwgorączkowo i...

  • Bigos z boczkiem i porzeczkami

    Z czerwonej kapusty.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Dieta czerwona

    Dieta czerwona doskonale reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....