• Informacje na temat:

    kapusniak po mojemu

Przepisy na temat: kapusniak po mojemu
  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Omlet po mojemu,lekko ciągnący, chrupiący, delikatny idealny na śniadanie. Ja robiłam go na dużej patelni, ale idealnie wychodzi na małej patelni tylko trzeba składni zmniejszyć o pół (łatwiej się przewraca).

  • Jedni mowia ze to danie zydowskie, inni ze arabskie, a ja zrobilam dzis po swojemu czyli po polsku :)

  • Zrobiona odrobinę inaczej, niż nakazuje tradycja. Ale tylko odrobinę!

  • Jeżeli masz mało czasu i ochotę na tortille, polecam mój sprawdzony przepis.

  • Tak, tak wiem że flapjack robi się z dodatkiem masła i golden syrup, ale moja wersja tego brytyjskiego przysmaku jest dużo prostsza i o niebo lepsza niż orginalny batonik. Batonik bardzo, bardzo słodki i kaloryczny, ale czasem warto zgrzeszyć. Dla mnie flapjack jest najlepszy dopiero za kilka dni kiedy posiedzi troszkę rozkrojony w temperaturze pokojowej i lekko stwardnieje.

  • Syte i przepyszne danie

  • Masz mało czasu a chcesz zjeść coś na ciepło? Ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

  • Danie nie jest trudne ani drogie, za to efekt przepyszny! Smacznego.!

  • Pyszne połączenie mięska i warzyw :)

Artykuły na temat: kapusniak po mojemu
  • ..., znacznie wczesniej, Gotuję kapusniak na kosci schabowej, pachnie czosnkiem, kapustą i majerankiem, slinotok juz mam.     Na drugie będą nalesniki rumiane z serem typu włoskiego, a na deser budyn...

  • Maria Ożga to finalistka II edycji programu Master Chef. Właśnie napisała książkę ze swoimi przepisami na przeróżne okazje. Nam zdradziła, jak ocenia swoją przygodę w Master Chefie, co łączy pracę księgowej i pasję kulinarną, i jak wymyśla swoje potrawy. Powiedziała pani, że pierwszą potrawą, jaką pani przygotowała, była jajecznica na maśle. Kto pokazał pani, jak taką jajecznicę należy przygotować? - W moim rodzinnym w domu pasjonatem gotowania jest tato, a mama gotuje z obowiązku:)....

  • Normalnosc

    .... Ugotowalam gar zupy jarzynowej z przewaga zielonego groszku zaciagnietej zoltkami i na masle. Zjedzono z apetytem. Do tradycji nalezy, ze raz w tygodniu jest na obiad zupa polska. Byl kapusniak z wloskiej kapusty, byla fasolowa, kartoflanka, kalafiorowa ze  smietana i dzis z zielonego groszku. Przymierzam sie do krupniku. Co by tu jeszcze? Moze mi podpowiecie. Bede wdzieczna. Kapusniak spotkal sie...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Wstrętny emigracyjny Robal… zawsze wysuwa swoje obrzydliwe czarne macki kilka dni przed Świętami. Nie, nie musi mi się śnić by przypomnieć o swojej obecności....

  • Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów...

  • Dorota Kolak: Dopiero się rozpędzam

    Aktorski sukces przyszedł... po 50. urodzinach. Smakuje jak deser życia i łatwo go przyjąć, bo dojrzałość chroni przed zarozumialstwem. I jeszcze dodaje energii. Dorota Kolak jest głodna wrażeń, pełna optymizmu. Dziś robi to, czego w młodości się bała! Przełamała lęk przed lataniem, wywalczyła angaż w świetnym teatrze i zaczęła nosić kolorowe ubrania.

  • Gdyby nie rozpoczynający się dzisiaj Restaurant Week, podczas którego można spróbować popisowych menu degustacyjnych wybranych restauracji, wiele by mnie ominęło. Po pierwsze raczej nie wybrałabym się do restauracji hotelowej, po drugie na pewno nie natknęłabym się na zakątek ul. Krzywej w Krakowie. I ciągle żyłabym w przekonaniu, że w tym mieście trudno jest o kuchnię, która szanuje lokalne składniki, ale podaje je na światowym poziomie. Choć w Krakowie jest naprawdę wielu turystów,...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    - Przeciętny Kanadyjczyk czy Amerykanin wie, że z Polski pochodzą pierogi i dobra wódka. Dopiero po przyjeździe do Polski otwierają oczy i kubki smakowe ze zdumienia. I w Ameryce, gdzie mieszkaliśmy trzy lata, i w Kanadzie, gdzie mąż był ambasadorem, zajmowałam się promocją kuchni polskiej wśród polityków, krytyków kulinarnych, szefów kuchni. Byli zdumieni niezwykłą sezonowością, różnorodnością i lekkością naszej kuchni. Paradoksalnie, z perspektywy emigranta, można się bliżej przyjrzeć...

  • Masz dość monotonnych potraw, ale brak Ci pomysłów jak urozmaicić codzienne posiłki ? Weź udział w konkursie i wygraj jedną z trzech książek Darii Ładochy „W mojej tajskiej kuchni” Fot.123rf   Książka „W mojej tajskiej kuchni" odkrywa przed nami tajemnice Azji. Niecodzienne przyprawy, zaskakujące dodatki, wielość kolorów wprowadzają nas w świat egzotyki i tajskich przygód. Dzięki 90 przepisom zawartym na stronach książki Darii Ładochy będziesz mógł poeksperymentować w kuchni i przygotować...