• Informacje na temat:

    kandyzowane jabłka w polewie

Przepisy na temat: kandyzowane jabłka w polewie
  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...kandyzowanego ananasa, białko z jajka, cukrowe dekoracje Przygotowanie: Mąkę i sól umieścić w misce, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, dodać dwie łyżki cukru i 50 ml ciepłego mleka. Zarobić(...) kandyzowanego ananasa dekorować pączki. Mini pączki nadziewane musem jabłkowym z sosem waniliowym Składniki na 15 sztuk: 150 g mąki, sól, 2 żółtka,  15 g masła, 10 łyżek + 500 ml mleka...

  • Sprawdzony przepis na "Jabłka w orzechowej polewie"

  • Najlepsze przepisy na pyszne pączki

    Składniki na 15 sztuk : - 150 g mąki, - sól, - 2 żółtka, - 15 g masła, - 10 łyżek + 500 ml mleka, - 15 g drożdży, - 5 łyżek cukru, - 4 jabłka, - 2 łyżki Calvadosu, - opakowanie sosu waniliowego w proszku(...) zimnego mleka. Drożdże zmieszać z łyżką cukru. Wszystko wlać do mąki i wyrobić na gładkie ciasto. Oprószyć mąką i odstawić, pod przykryciem, na 30 minut w ciepłe miejsce.   Trzy jabłka obrać...

  • Smak z dzieciństwa:) Babcia miała zawsze pełne słoje takich gruszek:)

  • Pieczemy pączki!

    ...g mąki, - sól, - 2 żółtka, - 15 g masła, - 10 łyżek + 500 ml mleka, - 15 g drożdży, - 5 łyżek cukru, - 4 jabłka, - 2 łyżki Calvadosu, - opakowanie sosu waniliowego w proszku, - 1 litr oleju(...) z łyżką cukru. Wszystko wlać do mąki i wyrobić na gładkie ciasto. Oprószyć mąką i odstawić, pod przykryciem, na 30 minut w ciepłe miejsce. Trzy jabłka obrać i pokroić w kostkę. 2 łyżki cukru...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kremówka w polewie"

  • W okresie zimowym, kiedy w sprzedaży są duże pomarańcza z grubą skórą, przygotowuję kandyzowane skórki pomarańczowe. Idealne jako dodatek do sernika, keksa czy makowca.

  • Pyszne, słodkie,pachnące i pięknie wyglądające pomarańcze kandyzowane w czekoladzie. Mogą być ozdobą świątecznego stołu albo fajnym "hand made" prezentem :)

  • Sprawdzony przepis na "Sernik cytrusowy w polewie"

  • Wypróbowany przepis na "Jabłeczne fale Dunaju w polewie"

Artykuły na temat: kandyzowane jabłka w polewie
  • Potrawy radości

    ...rozdaje się migdały w polewie lub marcepanowe ciasteczka. Pomarańcze i afrodyzjaki W epoce renesansu nieodzowną ozdobą weselnych stołów w krajach romańskich były piramidy pomarańcz, mandarynek...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Z ciasta francuskiego

    Jabłka w cieście francuskim Składniki na 4 porcje: 50 g rodzynek, 2 łyżki rumu, 50 g orzechów laskowych, 2 łyżki cukru, pół łyżeczki cynamonu, 300 g ciasta francuskiego, 4 jabłka, 1 jajko(...) z wykrojonym gniazdem nasiennym. Otwory w jabłkach napełnić bakaliową mieszanką. Krawędzie ciasta posmarować jajkiem rozkłóconym z niewielką ilością wody. Połączyć rogi nad jabłkiem. Pakieciki...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Jak poskromić apetyt na słodycze: 10 trików

    ...okazji delektowania się pysznym smakiem, dostarczysz organizmowi wiele cennych składników, które mają duży wpływ na twoją figurę! W jabłkach znajdują się m.in. kwasy organiczne, które pobudzają pracę(...) z toksyn. Imbirowe łakocie Skończyłaś obiad i organizm domaga się deseru? Zjedz 5 plasterków kandyzowanego imbiru. Intensywny aromat i ostry smak zminimalizują ochotę na słodycze. Doskonale działa...

  • Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak. Jest jednak o wiele więcej powodów, dla których warto zwrócić na nie uwagę. Najlepiej jeść jabłka ze skórką.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Powód 1: Dobre, bo polskie Polskie pochodzenie jabłek, które kupujemy, oznacza dla nas nie tylko patriotyczny gest, ale także... zdrowie. A to dlatego, że polskie jabłka nie muszą dniami i tygodniami "leżakować" w transporcie - przekłada...

  • Orzechowe frykasy

    ..., orzechy laskowe, listki mięty i plasterki jabłka do dekoracji Przygotowanie: 1. Musli rozgnieć wałkiem i wraz ze zmielonymi orzechami dodaj je do przesianej mąki, wszystko wymieszaj. Dołóż masło(...) ciasto jeszcze 10 min. 3. Rodzynki opłucz, zalej rumem i odstaw na 15 min, potem osącz. Jabłka obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. 4. Podsmaż na maśle jabłka z cukrem i cynamonem. Dodaj...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców powinniśmy unikać. Przekonajcie się dlaczego. Fot. 123RF Które jabłka są najzdrowsze? Wiele osób odpowie, że te, które mają jednolicie ubarwioną, błyszczącą skórkę, pozbawioną jakichkolwiek obić. Ale czy to aby na pewno dobry wybór? Kupując je w supermarketach, powinniśmy się wystrzegać takich „idealnych" owoców, gdyż razem z nimi, możemy zjeść...