• Informacje na temat:

    kanapka ze stekiem

Przepisy na temat: kanapka ze stekiem
  • Kanapki z różnych zakątków świata

    ...1. Puerto Rico Tripleta to popularna kanapka jedzona w Puerto Rico. Składa się z trzech rodzajów mięs (wołowiny, wieprzowiny i drobiu), sera topionego, chrupiących paluszków ziemniaczanych oraz(...)! 4. Wielka Brytania Kanapka z boczkiem jest w Anglii najchętniej jadana. Ważne, by plastry bekonu były grube, a całość przykryta sporą warstwą sosu. Pycha! 5. Indie Kanapka prosto z Indii...

  • Smaczny pomysł na "Szparagi z patelni ze stekiem"

  • drugośniadaniowa kanapka ze śledziem

  • Propozycja kanapki dla bardzo zgłodniałych

  • Inspiracja byla kuchnia skandynawska, a powód prozaiczny - resztki schabu po przyjeciu. Powstala z nich pyszna kanapka z dodatkiem salaty, kremu chrzanowego i marynowanej czerwonej kapusty.

  • Na zachętę dla małych niejadków:)

  • Kanapka ze śledziem w oleju, cebulą, pomidorem suszonym, kawałkiem sałaty i jajkiem.

  • Jakie jest prawdopodobieństwo, że wprawiając w ruch obrotowy średniej wielkości globus i celując weń palcem, trafimy w wyspę, która stała się inspiracją dla stworzenia dzisiejszej kanapki? Zaraz to policzymy… Założenia: – w naszej kulinarnej podróży bierzemy pod uwagę tylko północną półkulę. Po pierwsze dlatego, że przez problemy z farmami w południowej Afryce ciężko o świeże składniki, po drugie dlatego, że loty do Australii i Ameryki Południowej są drogie, po trzecie w Indonezji obudził...

  • Placek zawsze się udaje i musi się znaleźć na Świątecznym stole.

  • Doskonały pomysł na wykorzystanie gotowanego udka z kurczaka. Przepyszna kanapka kebab gyros doskonałym sosem kebab gyros ostry. Dla ceniących łagodniejsze smaki polecamy sos kebab gyros łagodny.

Artykuły na temat: kanapka ze stekiem
  • 15 minut w kuchni

    120 przepisów niezwykle różnorodnych przepisów na zupy, dania główne, sałatki, kanapki, śniadania, pyszne koktajle...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  •   Nr 1.  Mąż i żona oglądają w telewizji program psychologiczny o skrajnych emocjach. W pewnym momencie odzywa się mąż: - Kochanie, to wszystko stek bzdur....

  • Drugie śniadanie w szkole to dla dziecka bardzo ważny posiłek, gdyż dostarcza mu niezbędnej energii w ciągu dnia. Uczeń w ciągu dnia musi mieć siłę zarówno do nauki, ćwiczeń fizycznych, a także do zabawy podczas przerw. Podstawą drugiego śniadania jest kanapka. Nic w tym dziwnego, ponieważ można ją przygotować w bardzo krótkim czasie i modyfikować jej skład na wiele sposobów. Warto przy tym pamiętać o kilku podstawowych zasadach, o których przypominają organizatorzy ogólnopolskiej akcji...

  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Na przekąskę, do kanapek i sałatek, na obiad i kolację. Pomaga utrzymać prawidłową wagę, dba o kondycję naszego serca. A dobrze przyrządzony, jest pyszny. Porcja łososia dostarczy nam m.in. wartościowe białko i tzw. zdrowe tłuszcze, które chronią nas przed chorobami serca. Zaproś łososia na swój stół...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • 5 sprawdzonych sposobów na zdrową krew

    ...żelaza. Jedz więc jak najwięcej tej zieleniny  - w sałatkach, kanapkach. Do potraw gotowanych, w tym zup, natkę dodawaj dopiero po zestawieniu ich z ognia.  Sięgaj  też po inne produkty bogate...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Co jeść i kiedy, żeby chciało się żyć

    Zdarza ci się po śniadaniu szybko opaść z sił? Nie wiesz, dlaczego. A może po prostu zjadłaś coś, co śmiało można nazwać energetycznym wampirem?

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...