• Informacje na temat:

    kalafior faszerowany mięsem

Przepisy na temat: kalafior faszerowany mięsem
  • Faszerowana kula

    Sposób przygotowania 1. Kalafior oczyść, umyj , włóż w całości do posolonej wrzącej wody, gotuj 15 minut. Wyjmij, wystudź. Usuń kilka różyczek ze środka. Drobno je posiekaj. Mięso wyrób z jajkami, bułką tartą, obranym i roztartym czosnkiem oraz posiekanym kalafiorem. Masę przypraw.  2. Miejsca po wyjętych różyczkach wypełnij ok. 1/3 farszu. Z reszty farszu uformuj placek na blasze przykrytej...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowany kalafior"

  • Faszerowana głowa kalafiorowa

    Składniki na 4 porcje: - 1 duży jędrny kalafior, - 30 dag mięsa mielonego, - 3 łyżki bułki tartej, - 2 jajek, - 30 dag pomidorków koktajlowych, - biała cebula, - większa marchewka, - sól(...), dopraw vegetą, dodaj mięso mielone i podsmaż. Przestudź. Z kalafiora usuń kilka środkowych różyczek. Włóż kalafior na około 10 minut do osolonego wrzątku. Odcedź, dobrze osącz. Masę mięsną wymieszaj...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kalafior nadziewany mięsem"

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    ...i piec jeszcze ok. 30 minut. Na koniec pokroić w plastry i udekorować. Czas przygotowania 1,5 godziny minut Mostek cielęcy faszerowany Składniki na 3-4 porcje: 1,2 kg mostka cielęcego(...) gdzie mięso samo rozdziela się na dwa płaty. Warzywa wrzuć na posolony wrzątek, gotuj 12-14 minut. Odcedź na sicie, przestudź, kalafiory podziel na mniejsze różyczki. Poszatkuj cebulę, przesmaż na...

  • Smaczny pomysł na "Bakłażan faszerowany mięsem"

  • Smaczne dania obiadowe

    Kulebiak z warzywami 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj sól, cukier, drożdże, śmietanę, żółtka i jajka. Zagnieć, odstaw. Brokuł, kalafior, marchewkę ugotuj. Cebulę zrumień.  2. Warzywa przypraw(...). 180°C. Podawaj z pieczywem Gołąbki Sposób przygotowania 1. Z pietruszki, marchewek, pora i selera ugotuj wywar. Kaszę ugotuj. Wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj sól, pieprz, posiekaną...

  • Smaczny pomysł na "Kalafior z mięsem i warzywami"

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...przygotowania 1. Brokuł i kalafior pokrój w różyczki. Opłucz i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron ugotuj al dente. W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i wymieszaj. Wlewaj mleko, mieszając cały czas, by sos zgęstniał. Przypraw.  2. W brytfance ułóż makaron, brokuł i kalafior. Zalej sosem beszamelowym, posyp startym parmezanem i tymiankiem. Piecz 15 minut. w temp. 180 st...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kurczak faszerowany mielonym mięsem"

Artykuły na temat: kalafior faszerowany mięsem
  • Kwiat kalafiora

    Faszerowany mięsem Składniki na 4 porcje: 1 duży kalafior, 30 dag mielonego mięsa (drobiowego, wołowego), 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, 30 dag pomidorków koktajlowych, biała cebula, marchewka(...) i pieprz do smaku. Każdą różyczkę kalafiora oblep masą mięsną, formując dłońmi frykadelki. Kalafior powinien być całkowicie przykryty mięsem. Na talerz wysyp pozostałą bułkę tartą i dokładnie panieruj w niej...

  • Jadalny kwiat, a konkretnie róża. Albert Einstein mawiał, że to kapusta, tylko z wyższym wykształceniem. Fot. 123RF/Picsel W naturze występuje jedynie, jako roślina hodowlana, a na talerzach - najczęściej w kalafiorowej lub jako dodatek do obiadu. W takiej odsłonie jest smaczny, prosty i swojski. Czy kalafior może wystąpić w wersji de luxe?   Kalafior na surowoWbrew powszechnym przekonaniom kalafior może być jadany na surowo. Doskonale sprawdzi się, jako chrupiąca baza lub dodatek do sałatek....

  • Sezon na kalafiora

    Tanie, smaczne i efektowne - dania z kalafiora nie tylko dla wegetarian.

  • Pokłońcie się: oto król Kalafior w pełni chwały. Najbardziej wszechstronne i najfajniejsze superwarzywo świata. Jest zdrowe i pożywne, wpisujące się w najnowsze trendy kulinarne i odpowiednie na ciepły zimowy obiadek u babuni (albo do samotnego wyjadania prosto z garnka na kanapie - wszak króla nie obowiązują żadne reguły). O błękitnej krwi kalafiora, kameleona wśród warzyw, świadczy 70 przepisów z całego świata. Pyszny i szlachetny przedstawiciel kapustowatych może zostać uprażony na piękny...

  • Czy warto przejść na wegetarianizm?

    .... Dlatego nie jedzą np. sałaty, marchwi, kalafiora, bo naraża to warzywo na wyginięcie. Bywa, że frutarianie jedzą tylko te owoce, które spadły na ziemię. Witarianie nie dopuszczają, by potrawy były...

  • O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Oto kilka sprawdzonych przepisów, dzięki którym przygotujecie z ich wykorzystaniem smaczne i zdrowe dania. Fot. 123RF/PicselNaukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek organizmu oraz bardzo skutecznie usuwają z niego wolne...

  • Jamie gotuje po włosku, Jamie Oliver

    Jamie gotuje po włosku jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane i lubiane klasyki: kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę czy tiramisu z limoncello. Dzięki tej książce wyczarujesz w kuchni wspaniałe...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Chudnij bez efektu jo-jo

    ...słonecznika. Obiad: ryba z grilla, ogórek kiszony. Kolacja: krem z kalafiora (bez śmietany). 9/2016 Na Żywo...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...