• Informacje na temat:

    kajzerka faszerowana pieczarkami i serem

Przepisy na temat: kajzerka faszerowana pieczarkami i serem
Artykuły na temat: kajzerka faszerowana pieczarkami i serem
  • Zimowe grzybobranie

    ...wierzchu. Podawaj od razu z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków, posypane jeszcze świeżą, posiekaną natką pietruszki. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 415 kalorii Faszerowana pierś indyka Składniki na(...) dag mieszanego mielonego mięsa (wieprzowego i wołowego) , jajko, 25 dag pieczarek, cebula, czerstwa bułka kajzerka, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 3 łyżki startego żółtego sera...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Cebula w roli głównej

    ...należy usunąć. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko, mleko, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wymieszaj mikserem (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Zanurz w cieście krążki cebuli(...) napełnij przygotowanym farszem. Wstaw do piekarnika, piecz 20-30min. Podawaj na ciepło lub zimno. Cebula faszerowana mięsem Składniki na 8 sztuk: 8 dużych żółtych cebul, 1 łyżka koncentratu...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Chleb nasz powszedni

    Pieczeń rzymska nadziewana Składniki na 12 porcji: 1 kg mielonego mieszanego mięsa (np. wołowiny, wieprzowiny i indyka), cebula, 3 łyżki masła, 2 jajka, bułka kajzerka, 1/2 szklanki mleka, łyżka(...) mięsa wołowego i wieprzowego, jajko, ząbek czosnku, pęczek natki pietruszki, bułka kajzerka, 1/2 szklanki mleka, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Z warzyw, 1 i 1/2 litra wody, wołowiny, listka laurowego...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...