• Informacje na temat:

    kaczka udka smażone

Przepisy na temat: kaczka udka smażone
  • Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

    Sposób przygotowania Wątróbki oczyszczamy z błonek i żyłek i zalewamy mlekiem. Udka z kurczaka i kaczki oraz surowy boczek zalewamy wodą, dodajemy listki...

  • Kacze udka smażone z pieczarkami, podane z pieczywem i marynowanymi, papryczkami czereśniowymi.

  • Kacze udka w pomarańczowym sosie

    Składniki: 4 udka z kaczki 4 pomarańcze cytryna 10 dag suszonych moreli olej z pestek winogron lub masło klarowane 4 dag rodzynek świeży rozmaryn sól, pieprz Przygotowanie: 1. Dwie pomarańcze i pół cytryny pokrój w plastry. Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, kładź na niej uda skórą do dołu, smaż na mocnym ogniu...

  • Filety i udka z kaczek, pieczone na patelni. Idealna przekąska na przyjęcia.

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • smaczny obiad -a tym bardziej że zrobiony przez męża;)))

  • Sprawdzony przepis na "Kaczka z grzybami"

  • Smaczny pomysł na "Kaczka z jabłkami"

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka"

  • Filety i udka z kaczek, pieczone. Idealna przekąska na przyjęcia.

Artykuły na temat: kaczka udka smażone
  • Kaczka na trzy sposoby

    ..., wypełnij owocami (pokrojone w ósemki kwaśne jabłka, suszone śliwki lub morele, cząstki pomarańczy posypane otartą i ususzoną skórką pomarańczową). Zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Kaczka mrożona Gdy(...) z farszem z wątróbek Składniki na 4 porcje: 1 kaczka (2,2 kg), 200 g pieczarek, 2 łyżki oleju, 150 g wątróbek drobiowych, 4 kajzerki, 1/2 czerwonej papryki, 100 ml mleka, 1 łyżka posiekanej natki...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Niebo w gębie

    Rzadko je przyrządzamy, a szkoda. Gęś, kaczka lub królik to mięsa wyjątkowo delikatne i smaczne.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Polak Nienażarty, Gosia Molska

    ...gotowaną na mleku kaszę jaglaną z suszonymi śliwkami. Czasem przygotowywano pierożki dzybdzalki, często z dodatkiem wołowego łoju albo farszynki, czyli smażone na smalcu pierogi z ziemniaczanego ciasta(...) królikiem albo kaczką, a jesienią gęsią. Poznamy przepis na wielkopolskie szagówki z aromatycznym masłem, kacze udka po poznańsku i małopolską zupę kminkową i zakochamy się w tradycji polskiej kuchni...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia żabich udek...

  • Posiłek w Kopenhadze? Masz szczęście!

    ...luzowanego udka kapłona, nadziewanego mięsem, podawanego z burakami i kremowym sosem musztardowym oraz ziemniakami. Płastuga i langustynka smażone w maśle były łagodne - może trochę zbytnio - ale ratowała...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Smok już bardziej usmiechnięty Chiny - część II

    ...z miejscowych produktów, a każda wioska szczyci się "swoja" unikatową potrawą. Kuchnia jest bardzo aromatyczna. Słynna jest kaczka, którą podaje się w pniu bambusa, siekany korzeń lotosu w sosie(...) sosu, dokładnie wymieszać. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, i ciągle mieszając usmażyć mięso, aż zmieni kolor (udka ok. 2 min, piersi ok. 1 min). Przełożyć na talerz. Wok rozgrzać ponownie + 2 łyżki...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...