• Informacje na temat:

    kaczka pieczona w naczyniu żaroodpornym

Przepisy na temat: kaczka pieczona w naczyniu żaroodpornym
  • Kaczka pieczona z owocami

    Sposób przygotowania 1. Kaczkę natrzyj marynatą. Odstaw na godzinę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz godzinę w temp. 180°C. Przewróć na drugą stronę i piecz kolejną godzinę. 2. Rodzynki namocz, morele pokrój w kostkę.Ryż ugotuj, wymieszaj z masłem,kurkumą, rodzynkami, morelami i pestkami granatu. Kaczkę podziel na części, podawaj z ryżem, owocami, udekorowaną listkami bazylii. Polej sosem...

  • Kaczka pieczona z jabłkami

    ...nafaszeruj kaczkę, ułóż w naczyniu żaroodpornym, włóż gałązki rozmarynu. 2. Piecz 2 godziny w 180°C. Czasem polewaj kaczkę tłuszczem. Przed końcem pieczenia wlej pół szklanki wody i włóż pozostałe...

  • Kaczka jest tradycyjnym daniem kuchni polskiej, niestety trochę zapomnianym w dzisiejszych czasach. Dlatego proponuję prosty przepis na to pyszne mięso, który jest idealny zarówno na wystawna przyjęcia jak i niedzielny obiad w gronie rodziny.

  • Filet z kaczki z jabłkami

    .... W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian plastry mięsa i owoców. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Po 5 minutach pieczenia mięso posmaruj marmoladą (ew. miodem z sosem sojowym). Podawaj z konfiturą...

  • Prosty sposób na kaczkę w całości, pyszna i soczysta!!

  • Kaczka zagrodowa z jabłkami na wielkanocnym stole

    Wielkanoc to czas radosnych chwil spędzonych z bliskimi. Na rodzinne spotkania przygotowujemy tradycyjne świąteczne dania i wykwintne potrawy. Pieczona Kaczka zagrodowa z jabłkami to idealny pomysł na świąteczny obiad. Podkreśli uroczysty charakter posiłku i zyska uznanie dzięki niebanalnemu połączeniem smaków.

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...naczyniu żaroodpornym. Piec do miękkości, na rumiano, często polewając tworzącym się sosem. Pilnować, żeby nie wysuszyć. - Jak przyjeżdżał biskup, to oprócz ryb były również kaczki pieczone i gęsi. Albo smażone. Albo szynka pieczona. Kaczka pieczona Kaczkę oskubać, wypatroszyć, oczyścić, pęsetą usunąć resztki pierza, ewentualnie opalić nad ogniem, umyć i osuszyć. Jabłka obrać, pokroić...

  • Soczysta, krucha i bardzo aromatyczna..

Artykuły na temat: kaczka pieczona w naczyniu żaroodpornym
  • Kaczka nadziewana kaszą i grzybami

    Kaczkę umyj i i osusz. Dokładnie ją posól i natrzyj majerankiem w środku i na zewnątrz. Na maśle klarowanym zeszklij cebulę, dodaj rozmrożone i pokrojone grzyby i duś około 15 minut. Dopraw solą, pieprzem, a następnie dodaj ugotowaną kaszę. Wymieszaj. Napełnij farszem kaczkę i dokładnie zepnij otwór wykałaczkami lub zaszyj bawełnianą nicią. Umieść kaczkę w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Naleśnikowe różności

    ...czosnek i dusić kilka minut. Doprawić. Wkruszyć ser, wymieszać dokładnie. Smażyć naleśniki, smarować farszem i rolować. Gdy wszystkie będą gotowe, pokroić na kawałki, poustawiać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 15 minut w 180ºC. Zapiekanka naleśnikowa Składniki na 4 porcje : Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 400 ml mleka, 2 łyżki masła. Farsz: 1-2 łyżki tartej bułki, 2 jajka...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Niebo w gębie

    Rzadko je przyrządzamy, a szkoda. Gęś, kaczka lub królik to mięsa wyjątkowo delikatne i smaczne.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Historia pewnej bułki

    ...posiekane, sok wyciśnięty z 1 cytryny Wymieszaj składniki marynaty. Zalej nią umyte mięso, okryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu, odwiń folię i wstaw na(...), umieść w żaroodpornym naczyniu wypełnionym wodą sięgającą do połowy wysokości formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 40 minut. Następnie ostudź i umieść w lodówce na godzinę. W tym czasie zalej...

  • Bez względu na to, czy jesteś doświadczoną kucharką, czy też początkującą amatorką gotowania, w twoich kuchennych szafkach powinno znaleźć się miejsce na kilka niezbędnych sprzętów. Dzięki nim przygotowanie ulubionych dań będzie nie tylko łatwiejsze i szybsze, ale także zdecydowanie bardziej przyjemne. Patelnia Komu choć raz w życiu zdarzyło się gotować w kuchni bez patelni, ten doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że trudno o bardziej praktyczne naczynie. Przywykliśmy do przygotowywania na...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...