• Informacje na temat:

    kaczka pieczona w foliowym

Przepisy na temat: kaczka pieczona w foliowym
  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

  • Prosty sposób na kaczkę w całości, pyszna i soczysta!!

  • Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)

  • Smaczny pomysł na "Pieczona kaczka"

  • Smaczne danie, miła odmiana od popularnego kurczaka. :)

  • Propozycja na smakowite i soczyste kawałki kaczki (piersi, skrzydełka i nóżki) pieczone w aromatycznej oprawie. Tak przygotowane mięso jest delikatne i wprost rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę podawaną z ulubionym sosem :)

  • Kaczka jest tradycyjnym daniem kuchni polskiej, niestety trochę zapomnianym w dzisiejszych czasach. Dlatego proponuję prosty przepis na to pyszne mięso, który jest idealny zarówno na wystawna przyjęcia jak i niedzielny obiad w gronie rodziny.

  • Smaczny pomysł na "Kaczka pieczona w pomarańczach"

Artykuły na temat: kaczka pieczona w foliowym
  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mięso, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty oraz...

  • Kwas foliowy jest niezwykle istotny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a skutki jego niedoborów mogą mieć fatalne konsekwencje. Fot. 123RF/Picsel Kwas foliowy należy do folianów, czyli witamin z grupy B, które rozpuszczają się w wodzie. Są one niezbędne w naprawie oraz prawidłowym funkcjonowaniu kwasów RNA i DNA. Jak wskazują badania, działanie kwasu foliowego jest szczególnie istotne w okresie intensywnego wzrostu, czyli w życiu płodowym i niemowlęctwie. Dzieje się tak dlatego, iż...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mię- so, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Z wiśniowego sadu

    ...pracę nerek i usuwa nadmiar wody z organizmu. Korzystajmy więc z sezonu na wiśnie, które nadają koloru zarówno deserom, jak i wytrawnym daniom. Kaczka w sosie wiśniowym Składniki na 4 porcje...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Sałatki z drobiem

    Możemy podawać je codziennie, a drobne zmiany w recepturze spowodują, że każdego dnia będziemy jeść inną potrawę. Wykorzystaj bogactwo świeżych warzyw, a zyska na tym twoje zdrowie.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    Gdy przybywa ci lat, twój organizm staje się coraz bardziej wymagający. Możesz zaspokoić jego potrzeby produktami, które są nie tylko wartościowe, ale także smaczne i modne.

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...