• Informacje na temat:

    kaczka pieczona po chińsku

Przepisy na temat: kaczka pieczona po chińsku
  • Smaczny pomysł na "Kaczka po chińsku"

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

  • Prosty sposób na kaczkę w całości, pyszna i soczysta!!

  • Smaczny pomysł na "Pieczona kaczka"

  • Smaczne danie, miła odmiana od popularnego kurczaka. :)

  • Doskonały przepis z chińskiej prowincji Chaoshan, słynącej z najlepszych smaków. A przepis jest łatwy.

  • Propozycja na smakowite i soczyste kawałki kaczki (piersi, skrzydełka i nóżki) pieczone w aromatycznej oprawie. Tak przygotowane mięso jest delikatne i wprost rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę podawaną z ulubionym sosem :)

  • Filety i udka z kaczek, pieczone. Idealna przekąska na przyjęcia.

  • Soczysta, krucha i bardzo aromatyczna..

Artykuły na temat: kaczka pieczona po chińsku
  • ​Tartaletki z kaczką w cieście filo

    Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

  • Nie wiedzą co to deser. W większości swoje zapotrzebowanie na cukier zaspokajają naturalnymi darami nieba. Słodkie niespodzianki i ciasteczka spożywają symbolicznie lub na specjalne okazje. Czego to Chińczycy nie wymyślą?! Fot. 123RF/Picsel "Czyścić stoły"- tak dosłownie brzmi tłumaczenie słowa deser z języka francuskiego (desservir). Dla Chińczyków jednak deser, nie ma nic wspólnego z degustacją słodkości lub serwowaniem smakołyków tuż po posiłku. Słodycze w Chinach podaje się jako przekąskę...

  • Jak upiec kaczkę?

    ...i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema(...)! Kaczka ma swój niepowtarzalny smak. Uważaj więc, by nie zabić go nieodpowiednimi przyprawami.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Wiecznie lodowate dłonie i stopy? To przeszłość!

    ..., ewentualnie drób - szczególnie kaczka lub gęś. Mięso gotuj lub piecz, nie smaż. Warto pokochać krewetki: zawierają dużo białka, są więc odżywcze, a także rozgrzewają - zwłaszcza te w czosnku...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...