• Informacje na temat:

    kaczka pieczona jak marynowac

Przepisy na temat: kaczka pieczona jak marynowac
  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    .... Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na całą noc. Masło roztop w rondelku, wystudź. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażalnika. Potem pokrój ją w jak najcieńsze plasterki. Piersi i wątróbki zmiksuj razem...

  • Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)

  • Smaczne danie, miła odmiana od popularnego kurczaka. :)

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

  • Mocno aromatyczna dzięki przyprawom, z mięsem tak mięciutkim, że z łatwością odchodzi od kości. Ten przepis jest moim ulubionym – łatwy w przyrządzeniu i przepyszny w smaku.

  • Smaczny pomysł na "Pieczona kaczka"

  • Kaczka jest tradycyjnym daniem kuchni polskiej, niestety trochę zapomnianym w dzisiejszych czasach. Dlatego proponuję prosty przepis na to pyszne mięso, który jest idealny zarówno na wystawna przyjęcia jak i niedzielny obiad w gronie rodziny.

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Prosty sposób na kaczkę w całości, pyszna i soczysta!!

Artykuły na temat: kaczka pieczona jak marynowac
  • Jak upiec kaczkę?

    Ten rodzaj drobiu daje wiele możliwości. Kaczkę można piec, smażyć, dusić, marynować, a nawet grillować. Ważne, żeby była soczysta i miała jak najwięcej mięsa. Kaczki pieczone w całości zazwyczaj(...) i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Jak powinno byc, a jak nie jest czyli wielkanocnych wspomnien Luci czesc trzecia i ostatnia

    ...  i nie rozumieja, jak mozna cos kwasnego jesc, szczegolnie zupe. Ogorki konserwowe czasem lubia i papryke marynowana i grzybki wiec moze i z czasem mozna takiego niereformowalnego powoli nauczyc naszych(...) swieci, a jajek sie nie maluje. Jajka na twardo je sie i to wszystko. Po swieceniu mozna bylo pozwolic domownikom na podjedzenie jakis specjalnosci  miesnych, post zostal zakonczony. A ja powinnam...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Wiecznie lodowate dłonie i stopy? To przeszłość!

    Na noc zakładasz skarpetki, zawsze masz przy sobie ciepły szal i rękawiczki? Przeczytaj, jak rozgrzać się od wewnątrz.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Dom pachnący cynamonem

    Przyprawy korzenne to esencja świątecznej kuchni. Składnik perfum, kadzideł i afrodyzjaków. Słodki zapach wanilii, cierpki smak goździków czy egzotyczny kardamon to niektóre z bogatej gamy aromatów wzbogacających nawet banalną potrawę. Warto jednak pamiętać o tym, by używać ich z umiarem.

  • Papierówki to jedne z najpopularniejszych jabłek w naszym kraju. Zwykle robimy z nich kompot, jednak nasi użytkownicy doskonale wiedzą, że pole do popisu jest w tym wypadku znacznie szersze. Fot. 123RF/Picsel Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe, czerwone, słodkie, soczyste i występujące w różnych odmianach. I choć jabłka supermarketowe są w smaku pospolite i niczym się nie wyróżniają - sadownicy doskonale...