• Informacje na temat:

    kaczka pieczo na

Przepisy na temat: kaczka pieczo na
  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • niepowtarzalny smak

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Kolejna moja kaczka pieczona w całości. Tym razem bez nadzienia, w stałej temperaturze i powoli. Wyszła znakomicie mięciutka i soczysta.

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

  • Prosty sposób na kaczkę w całości, pyszna i soczysta!!

  • uwielbiam ta wędlinę na kanapkach, sklepowe są tłuste i prawie nie zawierają mięsa, wiec postanowiłam zrobić to po swojemu.

  • Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)

  • Sprawdzony przepis na "Kaczka na słodko"

  • Wspaniałe danie na uroczysty obiad...

Artykuły na temat: kaczka pieczo na
  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Zbliża się niedziela, a ty znów planujesz zaserwować tradycyjnego schabowego? A może warto przełamać rutynę? Z przepisami naszych użytkowników to proste. Fot. 123RF/Picsel Niedzielne obiady w polskich domach zwykle wyglądają podobnie: na pierwsze danie serwuje się rosół, a tuż po nim na stole pojawiają się nieśmiertelne schabowe w towarzystwie ziemniaków. Warto jednak przełamać tę weekendową rutynę. Oto pięć apetycznych pomysłów na potrawy, dzięki którym zrobicie wrażenie na rodzinie i...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytelnicy podzielili się swoimi sprawdzonymi przepisami na wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Święta Bożego Narodzenia to czas niezwykłych spotkań, podczas których nie może zabraknąć wykwintnych potraw przygotowywanych specjalnie dla naszych gości. O ile doskonale znamy kanon potraw wigilijnych, często pojawia się problem ze świątecznym obiadem. Warto...

  • W najbliższym odcinku do kulinarnej bitwy na smaki staną Warszawiacy! Czterech niezwykłych bohaterów i cztery niepowtarzalne pomysły na idealną kolację. Kto tym razem okaże się najbardziej wyrafinowanym smakoszem, a kto najzdolniejszym kucharzem? Czyje dania sprostają wysokim wymaganiom konkurentów i zasłużą na miano najlepszej spośród czterech kolacji? Gotować i udowadniać, że kuchnia to ich namiętność będą: Aleksandra Kisiel - dziennikarka, na co dzień pracująca w redakcji kobiecego pisma,...

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...

  • Drób to w Polsce jedno z najpopularniejszych mięs. Niemal wszyscy po nie sięgamy. Dlaczego? Polacy deklarują, że mięso drobiowe jest smaczne, proste w przygotowaniu i łatwo dostępne. I jeszcze jest zdrowe! Stanowi źródło pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. W domowej kuchni prócz łatwości przygotowania, drób ceniony jest za uniwersalność - pasuje do każdej kuchni świata, a w sieci można znaleźć tysiące ciekawych przepisów na dania z drobiu I drób zazwyczaj wszystkim...

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...

  • Wielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...