• Informacje na temat:

    kaczka piecz

Przepisy na temat: kaczka piecz
  • Kaczka pieczona z owocami

    Sposób przygotowania 1. Kaczkę natrzyj marynatą. Odstaw na godzinę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz godzinę w temp. 180°C. Przewróć na drugą stronę i piecz kolejną godzinę. 2. Rodzynki namocz(...) z pieczenia.

  • Smaczny pomysł na "Pieczona kaczka"

  • Kaczka pieczona z jabłkami

    ...nafaszeruj kaczkę, ułóż w naczyniu żaroodpornym, włóż gałązki rozmarynu. 2. Piecz 2 godziny w 180°C. Czasem polewaj kaczkę tłuszczem. Przed końcem pieczenia wlej pół szklanki wody i włóż pozostałe...

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Kaczka szałwiowa w pomarańczach

    ...ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 50 minut. W połowie czasu pieczenia mięso posmaruj bejcą pomarańczową i obłóż plasterkami pomarańczy. 

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Kaczka duszona w wiśniach

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, pokrój, zanurz w marynacie, odstaw na godzinę. Brukselkę ugotuj, z ciasta francuskiego wytnij kształty. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.2. Mięso smaż kilka minut, wlej sok lub wiśniówkę, przypraw, zagotuj, duś pod przykryciem około 40 minut. Podawaj z brukselką i ciasteczkami.

  • Prosty sposób na kaczkę w całości, pyszna i soczysta!!

  • Kaczka pieczona z jabłkami

    Sposób przygotowania 1. Kaczkę umyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem.Zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. 2. Jabłka wymyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Następnie nadziać nimi tuszę i zszyć lub spiąć wykałaczkami. Obsmażyć chwilę na smalcu z obu stron na dość mocnym ogniu. 3. Podlać wodą i piec pod przykryciem lub w rękawie do pieczenia 60 minut. Pod koniec odkryć...

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

Artykuły na temat: kaczka piecz
  • Nadziewana pieczona kaczka

    .... 8. Nakłuj skórę szpikulcem, a później dopraw solą i pieprzem. 9. Wsadź nadzienie do kaczki, a pokrojoną cebulę ułóż na dnie blachy do pieczenia. 10. Ułóż kaczkę na cebuli i piecz przez 20 minut. 11. Zmniejsz temperaturę do 180°C. 12. Piecz kaczkę przez kolejne 30 minut, a w międzyczasie wrzuć wszystkie składniki polewy do małego rondelka. 13. Podgrzewaj je, aż marmolada się rozpuści...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Kaczka z porzeczkami

    Mięso umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc. Piersi ułóż na zimnej patelni (skórą do dołu). Smaż, zwiększając ogień przez 6-8 min, aż większość tłuszczu się wytopi, a skórka stanie się brązowa. Odwróć i smaż jeszcze 5-6 minut. Piersi przełóż do żaroodpornego naczynia, piecz 6-8 min w temp. 190°C. Do rondelka wlej...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną

    ...i oprósz majerankiem. Dodaj żurawinę i posiekany czosnek. Nadziej tym kaczkę. Potem zaszyj lub zepnij wykałaczkami.  3. Włóż kaczkę do brytfanki posmarowanej masłem.  4. Przykryj i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 2 godziny (dokładny czas zależy od wielkości kaczki).  5. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Gdy zacznie wytapiać się tłuszcz, polewaj nim kaczkę...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Kaczka z owocowym sosem

    ...brytfanny i wlej do niej 150 ml wody. Przykryj i wstaw do nagrzanego do 170 stopni Celsjusza piekarnika. Podpiecz mięso przez 20 minut,  a potem posmaruj je przygotowaną marynatą. Wstaw do piekarnika i piecz do miękkości. 3. Wlej do rondelka wino, dodaj powidła, łyżkę cukru, startą skórkę pomarańczy, cynamon  i goździki. Dodaj również suszone śliwki i wszystko podgotuj przez 15 min. Tuż przed...

  • 21 maja 2017 r. to wyjątkowa data, którą każdy miłośnik słodkości powinien zapisać w swoim kalendarzu. To właśnie tego dnia obchodzony jest… Światowy Dzień Pieczenia! Kochasz, tęsknisz, a może dziękujesz? Światowy Dzień Pieczenia stanowi doskonałą okazję do tego, by wyrazić swoje uczucia nie tylko za pomocą słów. Oto kilka sprawdzonych przepisów, za pomocą których obdarować możesz swoich najbliższych. 21 maja - upiecz bliskim radość!   1. Rozpieszczaj! Czyli czekoladowe smakołyki dla całej...

  • Kaczka nadziewana kaszą i grzybami

    ..., nakryj przykrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.  Podczas pieczenia kilka razy polej kaczkę wytworzonym sosem i dwa razy przewróć. Po półtorej godzinie odkryj mięso i od razu zmniejsz temperaturę do 150 stopni C. Piecz jeszcze przez godzinę. Po tym czasie wbij w kaczkę wykałaczkę lub widelec - jeśli lekko wchodzi w mięso, to znak, że jest gotowe. Wyjmij wykałaczki i podawaj np...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...