• Informacje na temat:

    kaczka pascala z jabłkiem

Przepisy na temat: kaczka pascala z jabłkiem
  • Tym razem pokusiłem się na przepyszną zupę ogórkową ,typową dla kuchni rosyjskiej ,przyrządzonej wg Pascala. Lekko kwaskowa ,drobiowa posmakuje wszystkim ,którzy lubią ogórki kiszone. Zamiast tradycyjnej pomidorówki z rosołu serwowanej zazwyczaj w poniedziałki ,proponuję ten oto klasyk.

  • Kaczka z jabłkami jest świątecznym daniem obiadowym. Jedna dwukilowa kaczka wystarcza na około sześć dużych porcji, lub osiem mniejszych. Najlepiej przygotować mięso dzień przed podaniem. Do tego dania znakomicie pasują młode ziemniaczki gotowane w skurkach oraz buraczki z chrzanem lub sparzona czerwona kapustka z jabłkiem i cebulką.

  • Wspaniałe danie na uroczysty obiad...

  • Smaczne danie, miła odmiana od popularnego kurczaka. :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Kaczka z warzywami"

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Przepis wart wypróbowania: "Kaczka z kaszą"

  • niepowtarzalny smak

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Kolejna moja kaczka pieczona w całości. Tym razem bez nadzienia, w stałej temperaturze i powoli. Wyszła znakomicie mięciutka i soczysta.

Artykuły na temat: kaczka pascala z jabłkiem
  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Lista zakupów, mrożenie niezjedzonych dań i potrawy " na winie" - to najczęściej wspominane przez Was metody na niemarnowanie żywności. Zobaczcie, jakie odpowiedzi nagrodziliśmy w konkursie. Znany kucharz Pascal Brodnicki postanowił podzielić się z nami swoimi sprawdzonymi sposobami, dzięki którym gotuje smaczniej i mądrzej. W swojej książce radzi jak gotować sprytnie, mądrze i smacznie. Osobami, które poznają tajniki kuchni Pascala, są: Pani Ewelina Moje sposoby na nie marnowanie żywności: -...

  • Jak kupować mądrze, przechowywać sprytnie i gotować pysznie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w najnowszej książce Pascala Brodnickiego, którą możecie wygrać w naszym konkursie. Znany kucharz Pascal Brodnicki postanowił podzielić się z nami swoimi sprawdzonymi sposobami, dzięki którym gotuje smaczniej i mądrzej. W swojej książce radzi jak gotować sprytnie, mądrze i smacznie. Aby wygrać jedną z 3 książek "Kuchnia z pomysłem" wystarczy odpowiedzieć na jedno, proste pytanie....

  • Jak gotować prosto, smacznie, sezonowo? I przede wszystkim tak, by nic się nie zmarnowało? Rocznie na świecie wyrzuca się ponad miliard ton jedzenia. Pascal Brodnicki radzi, jak powstrzymać ten proces i przygotowywać posiłki z sercem i głową. Poznaj niezawodne triki, dzięki którym:*będziesz kupować mądrze*stworzysz idealną spiżarnię*na pierwszy rzut oka rozpoznasz świeże produkty*stworzysz niezwykłe połączenia smaków*niczego nie wyrzucisz. Prosta kuchnia nie musi być nudna! Spróbuj...

  • Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią. Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.   Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Już po raz szósty w Pałacu Zamojskich (Ogrody Foksal) odbył się Aperitif po francusku. Licznie przybyli goście mieli szansę skosztowania typowych potraw francuskich, mogli także posmakować wspaniałych serów oraz win, czyli wszystkiego tego z czego słynie Francja. Wszyscy uczestnicy imprezy mieli również niepowtarzalną okazję obejrzeć pokazy kulinarne jednych z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce: Karola Okrasy oraz Pascala Brodnickiego, a także uczestniczyć w pokazie winiarskim...

  • Polskie tradycyjne potrawy to wasza najczęstsza odpowiedź na postawione pytanie. Jesteście dumni z naszej rodzimej kuchni i właśnie tym najchętniej poczęstowalibyście przyjaciela Włocha. Zobaczcie, które odpowiedzi nas urzekły i zdobyły nagrody. Dziękujemy za wszystkie nadesłane odpowiedzi. Wasze pomysły były naprawdę inspirujące, niestety nagrodzić mogliśmy jedynie trzy osoby.  Książki "Kuchnia toskańska" Piotra Adamczewskiego  wędrują do:   Pani Michalina Moja propozycja na danie dla...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...