• Informacje na temat:

    kaczka okrasy lidl

Przepisy na temat: kaczka okrasy lidl
  • Tydzień włoski w Lidlu, to i włoskie przepisy Kuchni Lidla. Ponieważ to również ulubione klimaty Kuchni bez chemii, więc na talerz wędruje makaron wg Karola Okrasy. "Biała" wersja bolognese - bez pomidorów, za to z serem gorgonzola. Danie dość kaloryczne, ale co tam, raz się żyje!

  • Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersja śniadania odmieni Twoją kuchnię :)

  • Lekkie, ale sycące danie zainspirowane receptą Karola Okrasy. Pieczony camembert i filet z kurczaka, podane z cukinią smażoną z czosnkiem. Wszystko z apetycznym sosem z orzeszków pistacjowych i porów. Palce lizać!

  • Jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w necie prezentację ciekawego dania autorstwa Karola Okrasy. Z niedowierzaniem wypróbowałem przepis. Zasmakował wszystkim w moim domu. Od tego momentu, co jakiś czas musi zagościć na naszym stole. A ponieważ okazuje się, że jest on mało znany, pozwalam sobie go zaprezentować. Myślę, że polubicie tę wersję łososia tak jak moja rodzina. Dlatego zamieszczam ten krótki opis poniżej.

  • Przepis z programu "Kuchnia z Okrasą"

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • niepowtarzalny smak

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Kolejna moja kaczka pieczona w całości. Tym razem bez nadzienia, w stałej temperaturze i powoli. Wyszła znakomicie mięciutka i soczysta.

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

Artykuły na temat: kaczka okrasy lidl
  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Lidl po raz trzeci wprowadza ofertę promocyjną, w ramach której klienci sieci będą mogli otrzymać książkę kulinarną. Tym razem jej tematem są ryby i owoce morza, a autorami – Karol Okrasa, szef kuchni, i Dorota Wellman, dziennikarka. Fot. Materiały prasowe Jak pokazują dane Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, przeciętny Polak zjada zaledwie ok. 13 kilogramów ryb w ciągu roku . Chętnie sięgamy po nie w okresie świątecznym, jednak na co dzień ryby i owoce morza rzadko...

  • Ryby są super - możesz bez chwili zawahania podpisać się pod tym stwierdzeniem? W takim razie nasz najnowszy konkurs jest skierowany właśnie do ciebie! Nadchodzące święta Bożego Narodzenia nie mogą obyć się bez ryb, a zwłaszcza karpia. W najnowszej książce Doroty Wellman i Karola Okrasy "Ryby są super" znajdziecie mnóstwo cennych, dzięki którym staniecie się mistrzami, przygotowującymi najlepsze potrawy z rybami w roli głównej. Być może to właśnie do was trafi jedna z piętnastu książek "Ryby...

  • Karp nie musi być nudny! Wystarczy odrobina kreatywności, kilka składników, które sprawią, że na nowo pokochacie tę rybę. Dziękujemy bardzo za wszystkie przesłane zgłoszenia na konkurs. Podzieliliście się z nami niezwykłymi pomysłami na karpia: wędzonego, w postaci klopsików czy nawet w cieście francuskim i kapustą kiszoną. Zobaczcie, jakie przepisy nagrodziliśmy książkami Doroty Wellman i Karola Okrasy „Ryby super". Mgdalena podała przepis na karpia w czerwonym sosie: Składniki: - 1 karp...

  • Lubimy wygrywać i lubimy otrzymywać nagrody. Blisko połowa z nas chętniej niż zazwyczaj korzysta z akcji promocyjnych w okresie przedświątecznym. Zapytani o rodzaj promocji pozacenowych, w których uczestniczymy najchętniej, wymieniamy takie, gdzie przy zakupach na określoną kwotę dostajemy bon na kolejne zakupy (50%) oraz te, gdzie przy zakupach za określoną kwotę dostajemy upominek gratis (22%). Upominek ten nie jest bez znaczenia, bowiem ze względu na atrakcyjność oferowanej promocji 11%...

  • Blisko dwie trzecie Polaków przyznaje, że najbardziej smakują im ciasta i desery przygotowywane w domu. Domowe wypieki lubimy trzy razy bardziej od tych kupowanych w cukierniach - tak odpowiedziało aż 62% respondentów biorących udział w badaniu na temat wypieków w Polsce przeprowadzonych przez IQS Group w lutym 2015 roku. Dla fanów domowych słodkości Lidl wspólnie z Pawłem Małeckim, Mistrzem Cukiernictwa przygotował niespodziankę - książkę „Cukiernia Lidla". Ciasto po mistrzowsku Paweł...

  • Ilu z nas w ogóle nie jada deserów? Jak często pieczemy ciasta? Skąd czerpiemy inspiracje i czy piekący mężczyzna jest bardziej męski? Odpowiedzi na te i inne pytania poznacie, oglądając film podsumowujący najnowsze badania. Raport z badania Omnibus na temat wypieków. LBS na zlecenie Lidl Polska, luty 2015 r.

  • Już po raz szósty w Pałacu Zamojskich (Ogrody Foksal) odbył się Aperitif po francusku. Licznie przybyli goście mieli szansę skosztowania typowych potraw francuskich, mogli także posmakować wspaniałych serów oraz win, czyli wszystkiego tego z czego słynie Francja. Wszyscy uczestnicy imprezy mieli również niepowtarzalną okazję obejrzeć pokazy kulinarne jednych z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce: Karola Okrasy oraz Pascala Brodnickiego, a także uczestniczyć w pokazie winiarskim...

  • Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią. Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.   Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich...

  • Już 4.06.2009 po raz szósty w Polsce odbędzię się święto francuskiej sztuki kulinarnej "Apertif po francusku"! Aperitif to Święto francuskiej sztuki kulinarnej oraz francuskiej kultury obchodzone corocznie w czerwcu, w ponad 20 krajach świata. Jego ideą jest promowanie przyjemności spędzania czasu w gronie znajomych, przy lampce dobrego wina, na świeżym powietrzu, w przededniu lata, kiedy tego typu imprezy cieszą się szczególną popularnością. Patronem imprezy jest Rząd Francuski. Na gości...