• Informacje na temat:

    kaczka marynowana z warzywami

Przepisy na temat: kaczka marynowana z warzywami
Artykuły na temat: kaczka marynowana z warzywami
  • Jak upiec kaczkę?

    ...i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema łyżkami wody, łyżeczką mąki i skórką pomarańczy. Pod koniec pieczenia mięso posmaruj miodową polewą, dodaj plastry pomarańczy i zielony pieprz. Piecz kwadrans. Z warzywami Do kaczki pasuje też...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Wiecznie lodowate dłonie i stopy? To przeszłość!

    ..., ewentualnie drób - szczególnie kaczka lub gęś. Mięso gotuj lub piecz, nie smaż. Warto pokochać krewetki: zawierają dużo białka, są więc odżywcze, a także rozgrzewają - zwłaszcza te w czosnku(...) warzywa korzeniowe i strączkowe. Koniecznie ugotowane (najlepiej na parze) lub upieczone. Doskonale rozgrzewa też dynia, koniecznie jedzona na ciepło (marynowana wychładza organizm). Koniecznie...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...właśnie się ukazała, nieco się jednak różni od wcześniejszych... - Tak, są w niej przepisy, których wykonanie trwa więcej niż 25 minut i są trochę bardziej "zaawansowane", np. kaczka faszerowana...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...leżało na blacie przez cały miesiąc, nie zmieniając się ani na jotę, aż je wyrzuciłem). Tradycyjne polskie dania podawane z jabłkami to przede wszystkim pieczona kaczka, gęś, rzadziej schab, kaszanka...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...