• Informacje na temat:

    kaczka faszerowany

Przepisy na temat: kaczka faszerowany
  • Kaczka faszerowana

    Delikatna w smaku

  • niepowtarzalny smak

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...się powtórzyć, co dzień musiał być inny. A jak biskup wizytował, to był jakiś uroczysty obiad? - Zupa z węgorza. Węgorz w koperkowym sosie. Szczupak faszerowany, gotowany albo smażony, krojony(...) i odrobiną wody. Zagotować. Sos zaprawić śmietaną, starannie mieszając. Szczupak faszerowany gotowany Rybę umyć, skórkę delikatnie naciąć u nasady głowy, dookoła. Delikatnie ściągnąć, umyć...

  • uwielbiam ta wędlinę na kanapkach, sklepowe są tłuste i prawie nie zawierają mięsa, wiec postanowiłam zrobić to po swojemu.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., złóż na pół, zalep w kształt uszek. Gotuj w osolonym wrzątku.  Kaczka z jabłkami Sposób przygotowania 1. Kaczkę dokładnie umyj. W miseczce wymieszaj olej z czosnkiem, gałką, solą...

  • Wspaniałe danie na uroczysty obiad...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje: - 1sprawiona kaczka (1,5 kg), - sól, czarny pieprz, - pęczek tymianku, - 2 marchewki, - 3 średniej wielkości cebule, - 400 ml zredukowanego bulionu z kaczki, - 800 g mączystych ziemniaków...

  • Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"

  • Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana"

  • Drób w takim wydaniu robi wrażenie...polecam na uroczysty obiad,jest czym dzielić ;-) Smakuje wspaniale !

Artykuły na temat: kaczka faszerowany
  • Pomysł na kaczkę

    Pieczona, faszerowana jabłkami i oblana wyjątkowym sosem.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Kaczka na kilka sposobów

    Kaczka faszerowana Składniki na 4-6 porcji:  1 kaczka (ok. 1,5 kg), 1/2 cebuli, 500 ml bulionu, 10 łyżek oliwy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 150 ml czerwonego wina. Farsz: 35 dag mielonego(...) kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Kaczka orzechowa Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, 250 ml...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Soczysta pierś kaczki

    Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów drobiu. Jednak aby była soczysta, trzeba pamiętać o kilku zasadach.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Jak upiec kaczkę?

    ...i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema(...)! Kaczka ma swój niepowtarzalny smak. Uważaj więc, by nie zabić go nieodpowiednimi przyprawami.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...