• Informacje na temat:

    kaczka faszerowana z miodem

Przepisy na temat: kaczka faszerowana z miodem
  • Kaczka faszerowana

    Delikatna w smaku

  • Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana jabłkami"

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje: - 1sprawiona kaczka (1,5 kg), - sól, czarny pieprz, - pęczek tymianku, - 2 marchewki, - 3 średniej wielkości cebule, - 400 ml zredukowanego bulionu z kaczki, - 800 g mączystych ziemniaków...

  • niepowtarzalny smak

  • uwielbiam ta wędlinę na kanapkach, sklepowe są tłuste i prawie nie zawierają mięsa, wiec postanowiłam zrobić to po swojemu.

  • Wspaniałe danie na uroczysty obiad...

  • Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana"

  • Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"

  • Drób w takim wydaniu robi wrażenie...polecam na uroczysty obiad,jest czym dzielić ;-) Smakuje wspaniale !

  • Świetna propozycja na rodzinny obiad

Artykuły na temat: kaczka faszerowana z miodem
  • Soczysta pierś kaczki

    Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów drobiu. Jednak aby była soczysta, trzeba pamiętać o kilku zasadach.

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na miodownik. Biszkopt 100-150 g obranych orzechów włoskich 4 jajka (rozmiar L) 154 g cukru 7/10 łyżeczki proszku do pieczenia 1½ łyżki oleju 1½ łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki   Poncz 100 ml płynnego miodu gryczanego 70 ml wody   Krem z mascarpone, miodem, wanilią i pyłkiem pszczelim 600 ml mocno schłodzonej śmietany 36% 500 g serka mascarpone 6 łyżek płynnego miodu gryczanego ziarenka z dwóch...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...zamiast niego pojawiają się inne rybne rarytasy, choćby w postaci pstrąga pieczonego wraz z włoskimi orzechami, miodem naturalnym, koncentratem pomidorowym, masłem i winem. Ciekawą propozycją może okazać się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Dietetyk: Jedzenie to przyjemność, ale nie traktujmy brzucha jak śmietnika

    - Jedzenie to przyjemność, ale nie traktujmy brzucha jak śmietnika - przekonuje PAP Life Magdalena Makarowska. Dietetyk podkreśla, że dietą możemy uzdrowić swój organizm, ale też go zatruć. "Najważniejszym aspektem jest dobra jakość produktu" - dodaje.

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Na rynku znajduje się wiele gatunków miodu, tylko jak wybrać ten właściwy? Jaki miód jest najzdrowszy?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje miodów Miód dzielimy w zależności od tego, z jakiego surowca został wykonany. Wyróżniamy trzy grupy: nektarowe, czyli kwiatowe, spadziowe oraz mieszane. Istnieją także miody syntetyczne. Nie mają jednak korzystnych właściwości zdrowotnych,...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające. Fot. 123RF.COM/PICSEL Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie miodu ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Powstawanie miodu Miód produkują pszczoły, zanosząc do ula nektar kwiatowy albo spadź. Nektar jest wydzieliną roślin, składającą się głownie z fruktozy i glukozy,...