• Informacje na temat:

    kaczka duszona na patelni

Przepisy na temat: kaczka duszona na patelni
  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...z wierzchu białą substancję, odlej masło do słoiczka, pozostawiając na dnie białe resztki. 3. Przed pieczeniem i duszeniem udek czy piersi natnij ich skórę, połóż na patelni skórą do dołu i smaż na dużym ogniu. Dzięki temu podczas pieczenia uzyskasz chrupiącą skórkę. 4. Kaczka idealnie komponuje się z cytrusami, czerwonym wytrawnym winem, jabłkami, morelami lub gruszkami.

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka"

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    .... Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą stronę, podlewamy kilkoma łyżkami marynaty, dorzucamy śliwki, skórkę i rozmaryn z marynaty oraz zielony pieprz. Przykrywamy patelnię, zmniejszamy gaz i dusimy całość ok. 7 minut. Mango kroimy w drobne...

  • Kaczka duszona w winie

  • ...solą i pieprzem. Cebulki obrać, kroić na połówki. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim pierś kaczki skórką w dół. Odwrócić, dosmażyć z drugiej strony. B. Na patelnię wrzucić połówki(...). W rondelku zagotować 1/2 szklanki wody z sokiem cytrynowym, wrzucić jabłka i dusić do 10 minut. D. Pierś kaczki zdjąć z patelni. Mąkę rozprowadzić śmietaną, zagęścić sos ze smażenia. Zagotować, wymieszać...

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka w winie z warzywami"

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • Pyszne danie miesne, do tego koniecznie "kluski slaskie wg Ewy" :-)) i czerwona kapustka zasmazana. jest troche z tym pracy, ale na pewno warto potem delektowac sie dobrym jedzeniem

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...w powstałym bulionie (często sprawdzać, by nie rozgotować). Na półmisku połączyć z sosem koperkowym. Sos koperkowy Masło na patelni połączyć z mąką, tworząc białą zasmażkę. Połączyć z koperkiem, solą(...), żeby się zarumieniła. Podawać z sosem do pieczeni. Szary sos Rodzynki sparzyć i osuszyć, migdały sparzyć, obrać i pokroić w płatki. Z mąki, masła i bulionu zrobić na patelni rumianą zasmażkę...

  • "Kaczka Dziwaczka"

Artykuły na temat: kaczka duszona na patelni
  • Pierś kaczki z soczewicą

    Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około 10 minut, aż się zrumieni. Następnie odwracamy i smażymy kolejne 5 minut. Jeszcze raz odwracamy i bez przykrycia 2-3 minuty mocno rumienimy. Zawijamy pierś w folię aluminiową. Papryczkę chili...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Jak upiec kaczkę?

    ...i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema(...) zielenina: szparagi lub szpinak. Filet zostaw na noc w marynacie z oliwy z oliwek, soli, pieprzu, cytryny i tymianku. Szparagi grilluj na patelni, a jeśli wybierasz szpinak, lekko zblanszuj go na...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Naleśnikowe różności

    ...pół godziny. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i porcjami wlewać ciasto, smażąc niezbyt grube naleśniki. Odłożyć i przykryć folią aluminiową. Warzywa umyć, oczyścić i pokroić: por z krążki(...) maśle. Boczek pokroić w kostkę, uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Ser żółty zetrzeć. Wymieszać rozdrobnione brokuły z boczkiem i serem. 4 Smażyć naleśniki, nakładać farsz i składać na trójkąty...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Z aromatem owoców...

    ..., pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Schab odstawić co najmniej na godzinę. Olej rozgrzać, wyjąć schab z lodówki i obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, na dużym ogniu. Następnie przełożyć do(...) i dusić jeszcze 5 min. Golonkę podać na kapuście, udekorować półplastrami jabłek. Kaczka w pomarańczach Składniki na 8 porcji: 1 sprawiona kaczka, 3 pomarańcze, 1 cebula, 2 łyżki miodu, 1 łyżka...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    .... Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni, na maśle i szpiku wołowym. Kiedy się zeszkli, wsypać ryż i przyrumienić. Na tym polega tajemnica tego dania: ryż nie może się gotować, ale dochodzić powoli(...) - 14 mi­nut prażenia na patelni  ) posolić i doprawić masłem oraz startym parmezanem. Dobrze wymieszać, zdjąć z palnika i podawać. Minestrone czyli zupa warzywna Składniki dla 6 osób: 250 g groszku...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...