• Informacje na temat:

    kabaczki nadziewane zapiekane

Przepisy na temat: kabaczki nadziewane zapiekane
  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    ...i zdrowe są zupy kremy z miąższu dyni, sałatki i pieczona dynia. Melony jemy same lub robimy z nich różne surówki. Z kolei cukinie i kabaczki najsmaczniejsze są nadziewane, zapiekane, dodawane do(...)"Kolorowe dynie, melony, kabaczki ozdabiają wiele stoisk z warzywami, a mimo to często je lekceważymy, nie zawsze doceniając ich właściwości lecznicze i walory smakowe" - pisze w swojej książce...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane kabaczki"

  • Dzisiaj zapraszam Was na zapiekane kabaczki, nadziewane delikatną mieloną piersią z indyka, kaszą orkiszową, suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami. Całość mocno doprawiona do smaku, ukryta pod serową pierzynką, serwowana w towarzystwie sosu pomidorowego i kwaśnej śmietany. Już po jednej porcji popadniecie w błogostan, a jeśli najdzie Was ochota na kolejną - nie krępujcie się, w końcu należy się nam coś od życia ;-) Koniecznie zjedzcie z ukochaną osobą, bo i kulinarnym szczęściem warto...

  • danie śródziemnomorskie ,bardzo zdrowe i bardzo popularne w kuchni greckiej

  • Jeśli wybierają się Państwo do Grecji po raz pierwszy i obawiają się czy trafią ze smakiem w swój gust, to jest to chyba najbezpieczniejsze danie na ciepło, które oferuje większość lokalnych tawern. Danie znane również w Polsce, choć częściej w wersji z ryżem i mięsem mielonym, tutaj w przytłaczającej większości jest to wyśmienite danie wegetariańskie. A smak dojrzałych w słońcu pomidorów pozostaje na długo!

  • Efektowne chociaż trochę pracochłonne danie - roladki z bakłażana, nadziewane fetą i zapieczone w sosie pomidorowym

  • Naleśniki razowe z kolorowym farszem zapieczone pod sosem jogurtowym.

  • Sprawdzony przepis na "Kabaczki faszerowane pieczarkami"

  • Śledż to ryba niepozorna, ale o bogatym smaku. MA wiele witamin. Nadaje się nie tylko do przystawki,ale do dań głównych:) Życzę smacznego!!:)

  • Dobre w smaku danie.

Artykuły na temat: kabaczki nadziewane zapiekane
  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...wegetariańskiego, np. zapiekane kabaczki w sosie koperkowym . Podstawą dania jest kabaczek (bez skórki i miąższu), oprócz tego - tłuszcz, bułka tarta i sos. Aby go przygotować, wystarczy łyżka masła, łyżka...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Znacie te warzywa? Patisony mają niezwykły wygląd i wyjątkowy smak. Co więcej, ich jedzenie może bardzo pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Jeśli dotąd nie próbowaliście tego warzywa, musicie koniecznie nadrobić zaległości. Fot. 123RF Skąd w Europie wzięły się patisony? Okazuje się, że setki lat temu na swoich grządkach uprawiali je Aztekowie i to właśnie w tamtym rejonie świata powinniśmy szukać ojczyzny tego warzywa. Po podboju azteckiego imperium przez Hiszpanów, na ich statkach do Europy...

  • Znacie te warzywa? Patisony mają niezwykły wygląd i wyjątkowy smak. Co więcej, ich jedzenie może bardzo pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Jeśli dotąd nie próbowaliście tego warzywa, musicie koniecznie nadrobić zaległości. Fot. 123RF Skąd w Europie wzięły się patisony? Okazuje się, że setki lat temu na swoich grządkach uprawiali je Aztekowie i to właśnie w tamtym rejonie świata powinniśmy szukać ojczyzny tego warzywa. Po podboju azteckiego imperium przez Hiszpanów, na ich statkach do Europy...

  • Małe jest piękne, zgrabne i pyszne! Takie przekąski, które można jeść jedną ręką - łyżką, widelcem, na patyczku, pałeczkami lub po prostu palcami. W książce tej znajdziecie smakowite przekąski, aby zaspokoić głód między posiłkami, podać zabawne fingerfood dla gości i lekkie snacki, mogące się złożyć na pełne, wystawne i wykwintne menu. Kaloryczne kanapki, smaczne sałatki, nadziewane, zawijane i inne lekkie przekąski.

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Nie masz jeszcze pomysłu na świąteczne menu i dekoracje? Podpowiadamy, jak sprawić, by tegoroczny świąteczny obiad na długo pozostał w pamięci twoich gości. Czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? Po pierwsze: Święconki Święconka (nazywana także święconym) to tradycyjna nazwa pokarmów, które świeci się w kościołach w Wielką Sobotę. Zgodnie ze starym zwyczajem, który sięga XIV wieku, gospodynie wkładają do wiklinowych koszyków (zdobionych...

  • W poniedziałek 12.11.2012 zakończył się konkurs na danie inspirowane kuchnią Jamiego. Bardzo dziękujemy za wszystkie wspaniałe zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Wybór zwycięzców nie należał do prostych ponieważ zaskoczyliście nas swoją pomysłowością. Jednak po długich debatach postanowiliśmy, że książki Jamiego Olivera 'Kulinarne wyprawy Jamiego' powędrują do trzech osób: Nulek, aczp oraz czekoladka_m -->Nulek za przepis na Zielona Melchiora - pierożki zapiekane -->aczp za przepis...