• Informacje na temat:

    kabaczek indyk

Przepisy na temat: kabaczek indyk
Artykuły na temat: kabaczek indyk
  • Jak odchudzić stłuszczoną wątrobę

    Jadłospis Osoby ze stłuszczeniem wątroby powinny jeść m.in. chudy nabiał, np. twarogi, kefiry, maślankę, jogurt naturalny; chude mięso np. kurczaka bez skóry, indyka, wołowinę, królika; chude ryby, np. dorsza, flądrę, pstrąga, mintaja, morszczuka. Wskazane są drobne kasze, ziemniaki i gotowane warzywa, np. buraki, cukinia, fasolka szparagowa, brokuły, kabaczki i korzeń pietruszki oraz owoce...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Dieta na jędrną pupę

    ...tłuszczowe i powoduje, że twoje ciało spala tkankę tłuszczową. KURCZAK I INDYK Indyk jest znakomitym źródłem białka, które wspomaga rozwój muskulatury. To właśnie w mięsie z indyka znajdują się(...) z indyka, a będziesz mniej narażona na nadmierną konsumpcję cukru i zajadanie stresu. WIEPRZOWINA Tadaaam! W moim programie możesz jeść wieprzowinę. To spalacz tłuszczu! Z badań, które w 2012 roku...

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

  • Zasady diety po pięćdziesiątce

    ..., porzeczki, papaje, passiflory, jeżyny, granaty, jagody. Mięso - chude bez skóry z kurczaka, indyka i królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab), dziczyzna, wędliny drobiowe. Ryby...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka propozycji na wyjątkowo...

  • ...6.miesiąc - ryż na wodzie lub mleku HA, ziemniak, marchew, dynia, jabłko, jagody; 7. miesiąc - mięso indyka i królika oraz brokuły; 8.miesiąc - kaszka kukurydziana, kalafior, kabaczek, kalarepa, gruszka, brzoskwinia, morela; 9. miesiąc - chuda wieprzowina; 11. miesiąc - żółtko jaja; po 1. roku - jogurt, twarożek, kefir, całe jajko, pomidory; po 2. roku - ryby, kakao, czekolada...

  • "365 smaków dla naszych dzieciaków" to kolejny poradnik z serii 365 cieszącej się ogromnym uznaniem wśród rodziców. Tym razem autorki przedstawiają ciekawe przepisy na nieskomplikowane i zdrowe dania, nie zapominając przy tym o zasadach zdrowego żywienia i regułach dobrego wychowania, obowiązujących przy stole. Pokazują, jak w prosty sposób, zachowując konwencję zabawy, nauczyć dziecko świadomego wybierania produktów. Udowadniają, że wspólne przygotowywanie posiłków może być doskonałym...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory, selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepa, rzodkiewka, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd.; - mięso - chude, bez skóry, z kurczaka, indyka, królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab...

  • Lato w pełni, a my już wiemy jakie potrawy lubicie najbardziej przygotowywać, kiedy z nieba leje się żar. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Spośród odpowiedzi wybraliśmy trzy, których autorzy będą mogli wybrać się na romantyczną kolację do Restauracji pod Różą w Krakowie, Restauracji Monopol we Wrocławiu oraz Restauracji Concept 13 w Warszawie. Laureatami konkursu zostali: Pani Małgorzata Ch. "Moje ulubione danie na lato to cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z...