-
Informacje na temat:
kabaczek faszerowany
-
-
Przepis z książki "Kuchnia dwudziestolecia - co i jak jadano". Smaker podesłał więc korzystamy.
-
Składniki: kabaczek średniej wielkości, mięso mielone, ryż, sos napoli.
-
Bardzo lubię młode kabaczki, szczególnie smażone w tej wersji.
-
Włoski przysmak Kabaczek jest odmianą dyni. Odmianę tę wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i pod koniec lata posiadacze działek często obdarowują znajomych...
-
Wspaniały dodatek do mięs.
-
-
Pyszna przekąska na szczególną okazję.
-
sierpniowe smaczki
-
-
...w postaci duszonej, we wspomnianym już leczo - z dodatkiem kiełbasy i wędzonki lub warzywnym. Znakomitą potrawą jest kabaczek duszony, faszerowany mięsem. Wówczas obrane warzywo kroimy tylko wzdłuż(...)Kabaczek jest odmianą dyni, którą wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy...
-
Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...
-
...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.
-
Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...
-
-
Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...
-
-
Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...
-
-
"365 smaków dla naszych dzieciaków" to kolejny poradnik z serii 365 cieszącej się ogromnym uznaniem wśród rodziców. Tym razem autorki przedstawiają ciekawe przepisy na nieskomplikowane i zdrowe dania, nie zapominając przy tym o zasadach zdrowego żywienia i regułach dobrego wychowania, obowiązujących przy stole. Pokazują, jak w prosty sposób, zachowując konwencję zabawy, nauczyć dziecko świadomego wybierania produktów. Udowadniają, że wspólne przygotowywanie posiłków może być doskonałym...
-
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)