• Informacje na temat:

    kabaczek a la ananas

Przepisy na temat: kabaczek a la ananas
Artykuły na temat: kabaczek a la ananas
  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ..., papryka, cukinia, cebula, pieczarki, ziemniaki, pomidory, kukurydza, marchewka, brokuł, kabaczek, por, szparagi, a także owoce: ananas, jabłka, banany, mango.  Dlaczego grillujemy na tacy? To ważne...

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • W dobrej formie mimo złej pogody

    ...witalnych, przeciwdziałają zmęczeniu, podnoszą odporność, likwidują stany zapalne. Są to m.in.: warzywa - bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, groszek zielony, kabaczek, kalafior, karczochy, kiełki, marchew, ogórki, sałata, seler, ziemniaki (w łupinach); owoce - ananas, cytryna, figi, grejpfruty, gruszki, jabłka, kiwi, limonka, mandarynki, pomarańcze, winogrona, wiśnie; a także kasza gryczana...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...- grapefruity, jabłka, pomarańcze, mandarynki, ananasy, brzoskwinie, śliwki, wiśnie, czereśnie, maliny, arbuzy, melony, mango, gruszki, cytryny, limonki, kiwi, morele, agrest, porzeczki, papaje, jeżyny(...), ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    .... Ciekawym połączeniem smaków może być sałatka z pora i ananasa z puszki. Oprócz tytułowych składników (jeden por plus jedna puszka owoców), przygotowujemy średni słoik majonezu, dwie puszki kukurydzy i ok. 30 - 40 dkg sera żółtego (gouda, edamski - raczej łagodny, niż ostry). Pora kroimy na półplasterki, kawałki ananasa i ser żółty - w drobną kostkę. Składniki mieszamy z kukurydzą, doprawiamy solą...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Co uczula często, a co rzadko

    ...u malucha nie tylko po zjedzeniu pomarańczy czy mandarynki, ale także ananasa, mango, melona czy papai. Smak owoców cytrusowych i egzotycznych malec może poznać po skończeniu 12. miesiąca życia, a jeśli...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...