• Informacje na temat:

    ka zrobic salatke z czerwonej fasoli

Przepisy na temat: ka zrobic salatke z czerwonej fasoli
Artykuły na temat: ka zrobic salatke z czerwonej fasoli
  • Smaczna i zdrowa fasola

    Fasolowa z boczkiem Składniki na 6 porcji : 30 dag fasoli jaś, cebula, 2 ząbki czosnku, 30 dag ziemniaków, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 1 i 1/2 litra mięsnego wywaru, 30 dag kości(...) włoskich, 3 łyżki czerwonej fasolki z puszki, 10 plasterków wędliny drobiowej Przygotowanie: 1. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj nożem na drobną kostkę. Dodaj żółtka, wodę i sól, zagnieć kruche...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Tuńczykowe obiady

    ...sałatce Zrobisz ją z tuńczyka, anchois i zielonej fasoli. Dodaj jajka na twardo, ziemniaki, cebulę, pomidory, oliwki. Składniki pokrój i ułóż warstwami: fasolę, ziemniaki, jajka, pomidory, cebulę, a na...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...świątecznego koszyczka, by urozmaicić śniadanie? Może kawałek pasztetu? Polecamy dać mu szansę, ale w zupełnie nowym, wegetariańskim wydaniu. Przyrządź pasztet z czerwonej soczewicy albo z dyni i białej fasoli. Zaskoczenie, ale i zachwyt na twarzach Twoich bliskich gwarantowany! Na obiad – faszerowany schab czy roladki po hawajsku Śniadanie śniadaniem, ale wielkanocny obiad też ma niebagatelne...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co jeść w pracy?

    ...para. Ta pierwsza ma dużo białka, ta druga - żelaza i witaminy C. Wspólnie obniżają poziom cukru we krwi. Składniki: 3 kromki pełnoziarnistego pieczywa, pół puszki czerwonej fasoli, 3 pomidory suszone w oleju, natka pietruszki, pieprz, ostra czerwona papryka, kiełki (np. słonecznika) Jak przyrządzić: Odlej część zalewy (pozostaw niewielką ilość) z czerwonej fasoli, którą rozgnieć widelcem...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • 7 odchudzających trików z różnych stron świata

    ..., jalapeño do dań z fasoli, a pieprz cayenne do jarzynowej zupy. Japonia. Jedzenie na… 80 procent Na japońskiej wyspie Okinawa żyje ponad 400 stulatków! Ludzie tam są zdrowsi i szczuplejsi, a średnia...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...