• Informacje na temat:

    ka z groszkiem

Przepisy na temat: ka z groszkiem
  • Minimuffinki z groszkiem

    Sposób przygotowania 1. Twaróg zmiksuj z fetą, jajkami, mlekiem i rozmarynem. Mąkę przesiej z proszkiem i porcjami domieszaj do masy twarogowej. Na końcu połącz z groszkiem, dopraw pieprzem.  2. Gładkie foremki do muffinków wysmaruj olejem. Do każdej włóż po porcji ciasta do 1/2 ich wysokości. Piecz ok. 20 minut w 180º C, do suchego patyczka. Pod koniec pieczenia możesz posypać startym serem. 

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Sałatka tuńczykowa z groszkiem

    Smaczna i dietetyczna.

  • Marchewka z groszkiem

  • Tradycyjna polska przystawka do niedzielnego schaboszczaka, czy kotleta mielonego. U mnie zazwyczaj w towarzystwie ziemniaczanego puree.

  • Gulasz wołowy z groszkiem

    Sycący i smaczny obiad.

  • pyszny makaron z groszkiem i pieczarkami

  • Tarta z groszkiem

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 1/4 łyżeczki soli oraz masło.

  • Kremowe, włoskie risotto z groszkiem jako dodatek do mięs, ryby lub samodzielne danie.

Artykuły na temat: ka z groszkiem
  • Zupa z groszkiem

    Jeśli pytanie „jaką zupę podać na obiad?” pojawia się w Twojej głowie systematycznie, to dobrze trafiłaś! Ugotowanie tej pysznej i zdrowej wcale nie jest trudne. A efekt rewelacyjny!

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Wielka księga smaków: Groszek cukrowy

    ...i strąków odkryto dopiero w XVI-wiecznej Francji. Niedojrzałym groszkiem zajadały się damy na  dworze króla Ludwika XIV.   Dobry i dziś Na początku XX wieku popularność zdobył groszek konserwowy...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Kotleciki ziemniaczane z groszkiem i kolendrą

    Przygotowanie: Ziemniaki obierz i ugotuj (możesz też użyć ziemniaków, które zostały z poprzedniego dnia). Utrzyj w moździerzu pieprz razem z kminem, kolendrą,...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Tarta z zielonym groszkiem i boczkiem

    ...na blachę do tarty. Widelcem robimy dziurki na całej powierzchni. Zapiekamy 5 minut w 180ºC. 4. Śmietanę mieszamy z jajkami i łączymy z groszkiem z cebulą. Masę przekładamy na podpieczone ciasto...

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • Włoska frittata z batatami i groszkiem

    Wrzuć obrane i pokrojone w ósemki bataty do osolonej wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Odcedź. Obierz i posiekaj cebulę.  Umyj, oczyść...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

Zdjęcia na temat: ka z groszkiem
Wideo na temat: ka z groszkiem
  • Przegrzebki z zielonym groszkiem

    Wyjątkowy przysmak.

  • Jak zrobić marchewkę z groszkiem? Prosty przepis

    Marchewka z groszkiem to jeden z najpopularniejszych obiadowych dodatków, który dla jednych jest zmorą dzieciństwa, dla innych - pysznym i świetnym sposobem na włączenie warzyw do codziennej diety. Jedno jest pewne - to spora porcja zdrowia, która świetnie smakuje z niemal wszystkim, a także - solo! Jak zrobić marchewkę z groszkiem, by całość nie stała się nieprzyjemną w wyglądzie papką

  • Risotto z brie i groszkiem

    Delikatny smak i aromat klasycznego dania.