• Informacje na temat:

    ka z foremek

Przepisy na temat: ka z foremek
  • Clafoutis z jagodami

    Składniki: 200 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony 150 ml mleka 2 jajka 50 g mąki 50 g cukru pudru 250 g jagód lub borówek amerykańskich masło do natłuszczenia foremek Sposób przygotowania: 4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu...

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Pijane tartaletki

    ...1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki słodkiego wina lub wiśniówki 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki masła i 3-4 łyżki bułki tartej do wysypania foremek Sposób przygotowania(...). Odczekaj 15-20 minut, nim wyjmiesz tartaletki z foremek. A z resztek... powstałych po wycięciu kółek, wytnij podłużne paluszki. Posyp cukrem i upiecz! Czas przygotowania: ok. 55 minut...

  • No właśnie. Rarytas, dla wielu smak dzieciństwa, dla wielu coś nieosiągalnego. W działach ze sprzętem kulinarnym znajdziemy patelnie, pędzelki, foremki do wykrawania, okrągłe tortownice, silikonowe keksówki, foremki na muffinki w mniej lub bardziej tradycyjnym wydaniu, łyżki do lodu, foremki na lód, czekoladki i inne cudeńka. Nigdzie nie ma foremek do rurek, czy do orzeszków. Trzeba zamawiać przez internet… albo i nie. Zwiedziłam całe miasto wojewódzkie, sklepy mniejsze i większe – i nic....

  • Babeczki Red Velvet

    ...masę do foremek. Piecz 20-25 minut. 4. Na lukier zagotuj mleko z mąką. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje. Wstaw do lodówki.

  • Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"

  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    Dno foremek o średnicy 20 lub 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem.

  • Pieczywo doskonałe: pełnoziarniste, wilgotne, pachnące, z grubą chrupiącą skórką. Idealne na kanapki. W przepisie użyłam kefiru, dzięki czemu chleb dłużej zachowa świeżość. Wierzch możemy dodatkowo obsypać ziarnami słonecznika lub siemienia lnianego (wcześniej posmarować chleb jajkiem rozmąconym z łyżką mleka).

  • Wielkanocne ciasteczka

    Króliki, kurki, baranki... Za pomocą odpowiednich foremek możesz wyczarować wielkanocne cudeńka.

  • Najprostszy przepis na szybkie upieczenie smacznego chleba.

Artykuły na temat: ka z foremek
  • Gdy zabraknie foremek do ciastek

    W ostatniej chwili zorientowałaś się, że nie masz foremek? Nie panikuj, zawsze uda się...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Basia zaprezentowała jurorom przepis na sernik z miodem. Spód (placek miodowy z orzechami) 4 łyżki mąki pszennej 30 g masła 3 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżki miodu rzepakowego 100 g orzechów (laskowe, włoskie) 3 łyżki roztopionego masła   Masa miodowo-serowa 500 g tłustego twarogu 250 g serka mascarpone 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki miodu rzepakowego 100 g rozpuszczonej białej czekolady 3 jajka 1 łyżka miodu...

  • ide na spacer,  jeszcze tylko ostatnia kanapka.  nota bene - jest tutaj fajna knajpka, z winem. do wina podaja roznosci, w tym rowniez strojne kanapy...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Aromat w kostkach

    Mrożona kawa  Możesz się nią delektować w każdej chwili. Zaparz mocną, aromatyczną kawę, poczekaj aż ostygnie i przelej do foremek na lód.  Potem wystarczy wrzucić ją do mleka, dodać smakowy syrop(...) formie do świeżo zaparzonej i ostudzonej kawy. Wypróbuj także specjalne foliowe woreczki zamiast foremek,  np. takie do kruszonego lodu.  Po zamrożeniu kawy lub mleczka otrzymasz małe bryłki, które...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Czekoladowy fondant

    ...i przyprawę korzenną. Wymieszaj i połącz z roztopioną masą czekoladową.  Masę wlej do przygotowanych foremek i wstaw na blaszkę do piekarnika. Piecz przez 8 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, odczekaj...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Kruche babeczki z łososiem

    To, ile zrobisz babeczek, zależy od wielkości foremek. Warto kupić bardzo malutkie, wtedy babeczek można zrobić nawet kilkadziesiąt.

  • Jeśli organizujecie w najbliższym czasie przyjęcie dla dzieci, to koniecznie zaserwujcie im, tak przyozdobione babeczki. Składniki: 1½ szklanki mąki ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kardamonu3 jajka1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki1 kostka masła ½ szklanki cukru pudru1 łyżka mleka200 g czarnej masy cukrowej50 g białej masy cukrowejzielona masa plastyczna do ozdoby Sposób przygotowania:...

Zdjęcia na temat: ka z foremek
Wideo na temat: ka z foremek
  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Galaretki w skórkach cytrusów

    Skórki owoców cytrusowych świetnie nadają się nie tylko na przygotowywanie dekoracji w postaci drobno krojonej, kandyzowanej skórki. Wydrążone połówki cytrusów mogą być świetną foremką do przyrządzenia ciekawych deserków - nie tylko dla dzieci! Puste, pozbawione miąższu skórki mogą być ciekawą podstawą do przygotowania galaretek - jako pucharki sprawdzą się znakomicie. Gotowe można również pokroić na plasterki - jako kolorowe plasterki będą świetną dekoracją do każdego deseru. Zobaczcie,...

  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!