• Informacje na temat:

    ka z foremek

Przepisy na temat: ka z foremek
  • Clafoutis z jagodami

    Składniki: 200 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony 150 ml mleka 2 jajka 50 g mąki 50 g cukru pudru 250 g jagód lub borówek amerykańskich masło do natłuszczenia foremek Sposób przygotowania: 4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu...

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Pijane tartaletki

    ...1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki słodkiego wina lub wiśniówki 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki masła i 3-4 łyżki bułki tartej do wysypania foremek Sposób przygotowania(...). Odczekaj 15-20 minut, nim wyjmiesz tartaletki z foremek. A z resztek... powstałych po wycięciu kółek, wytnij podłużne paluszki. Posyp cukrem i upiecz! Czas przygotowania: ok. 55 minut...

  • No właśnie. Rarytas, dla wielu smak dzieciństwa, dla wielu coś nieosiągalnego. W działach ze sprzętem kulinarnym znajdziemy patelnie, pędzelki, foremki do wykrawania, okrągłe tortownice, silikonowe keksówki, foremki na muffinki w mniej lub bardziej tradycyjnym wydaniu, łyżki do lodu, foremki na lód, czekoladki i inne cudeńka. Nigdzie nie ma foremek do rurek, czy do orzeszków. Trzeba zamawiać przez internet… albo i nie. Zwiedziłam całe miasto wojewódzkie, sklepy mniejsze i większe – i nic....

  • Babeczki Red Velvet

    ...masę do foremek. Piecz 20-25 minut. 4. Na lukier zagotuj mleko z mąką. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje. Wstaw do lodówki.

  • Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"

  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    Dno foremek o średnicy 20 lub 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem.

  • Pieczywo doskonałe: pełnoziarniste, wilgotne, pachnące, z grubą chrupiącą skórką. Idealne na kanapki. W przepisie użyłam kefiru, dzięki czemu chleb dłużej zachowa świeżość. Wierzch możemy dodatkowo obsypać ziarnami słonecznika lub siemienia lnianego (wcześniej posmarować chleb jajkiem rozmąconym z łyżką mleka).

  • Wielkanocne ciasteczka

    Króliki, kurki, baranki... Za pomocą odpowiednich foremek możesz wyczarować wielkanocne cudeńka.

  • Marzy Ci się jakiś ciekawy wzór foremki do ciastek? W żadnym sklepie jej nie ma a Ty potrzebujesz na już? Jest na to sposób!

Artykuły na temat: ka z foremek
  • ide na spacer,  jeszcze tylko ostatnia kanapka.  nota bene - jest tutaj fajna knajpka, z winem. do wina podaja roznosci, w tym rowniez strojne kanapy...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Kruche babeczki z łososiem

    To, ile zrobisz babeczek, zależy od wielkości foremek. Warto kupić bardzo malutkie, wtedy babeczek można zrobić nawet kilkadziesiąt.

  • Słodkości, które zachwycą każde dziecko. Nieco czasochłonne, ale warto wypróbować chociaż jeden z zaproponowanych przez Olę przepisów. Muffiny marchewkowe: Ciasto:165 g mąki pszennej 165 g cukru brązowego 1½ łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu 1½ łyżeczki przyprawy do piernika3 jaja 90 g oleju rzepakowego 300 g marchewki 100 g orzechów włoskich 1 pomarańcza 100 g świeżego ananasa 3 płaskie łyżki wiórków kokosowych Krem: 400 g białej czekolady 400 g serka...

  • Trzy sposoby na pieczenie ciastek

    ...1. Jeśli nie masz specjalnych foremek do wykrawania ciasteczek, możesz wykorzystać szklane literatki albo zakrętki od słoików - najlepsze będą te, których brzeg nie jest zagięty do środka. Aby ciasto nie kleiło się do zakrętkowej foremki, przed przyciśnięciem zanurz jej ranty w mące.  2. Świeżo upieczone ciasteczka nie chcą odkleić się od blachy? Nie podważaj ich nożem ani widelcem, bo porysujesz...

  • Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a jak wiadomo każda okazja jest dobra, aby sprawić sobie prezent. Zatem świętuj ze Smakerem i home&you nadejście upragnionej przez wszystkich pory roku! Co należy zrobić by stać się właścicielem jednej ze wspaniałych nagród? To proste! Wystarczy, że napiszesz nam, jakie akcesoria z wiosennej kolekcji home&you (kolekcja dostępna tutaj) chciałbyś sprezentować swoim bliskim lub sobie, a wybór swój uzasadnisz w kilu zdaniach. (Forma zgłoszeń jest dowolna...

  • Pasztet warzywny

    Upiecz w keksówce lub w okrągłych małych foremkach.

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Serce z brzoskwiniami

    Foremkę w kształcie serca możesz zrobić samodzielnie z podwójnie złożonej folii aluminiowej.

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

Zdjęcia na temat: ka z foremek
Wideo na temat: ka z foremek
  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Galaretki w skórkach cytrusów

    Skórki owoców cytrusowych świetnie nadają się nie tylko na przygotowywanie dekoracji w postaci drobno krojonej, kandyzowanej skórki. Wydrążone połówki cytrusów mogą być świetną foremką do przyrządzenia ciekawych deserków - nie tylko dla dzieci! Puste, pozbawione miąższu skórki mogą być ciekawą podstawą do przygotowania galaretek - jako pucharki sprawdzą się znakomicie. Gotowe można również pokroić na plasterki - jako kolorowe plasterki będą świetną dekoracją do każdego deseru. Zobaczcie,...

  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!