• Informacje na temat:

    ka z czerwona fasolą

Przepisy na temat: ka z czerwona fasolą
  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Gęsta zupa z włoszczyzną i fasolą

    Składniki: włoszczyzna 20 dag wędzonych żeberek puszka białej fasoli konserwowej 20 dag fasolki szparagowej czerwona papryka 3 ziemniaki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżki majeranku sól pieprz Przygotowanie: 1. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, zalej 1,2 l zimnej wody. Gotuj...

  • Treściwy, smaczny posiłek

  • Burger z czerwonej fasoli – fast food w zdrowej odsłonie!

    Lato to czas wzmożonej dziecięcej aktywności i zabaw w ogrodzie. Podczas trwającego mundialu dzieci najczęściej naśladują swoich idoli i rozgrywają mecze piłkarskie. Towarzyszyć im powinny atrakcyjne i szybkie posiłki, które działają na wyobraźnię dziecka na tyle, aby przerwało zabawę i ochoczo przystąpiło do jedzenia. W te wakacje weź przykład z dietetyków oraz piłkarzy FC Barcelony i w myśl hasła Beko #jedzjakmistrz zaproponuj swoim pociechom smaczne i pełne wartości odżywczych burgery z...

  • Sycąca i delikatna, doskonała na każdą okazję.

  • Zupa z czerwonej fasoli

    Wyjątkowo pożywna.

  • Kolejny smaczny, dietetyczny obiadek :) Niech na talerzu bedzie kolorowo, skoro pogoda nas nie rozpieszcza.

  • Zupa z czerwonej fasoli i soczewicy z tostami z manchego

    Oto francuska zupa cebulowa przekształcona w pełny posiłek!

  • Jest to przepis wzorowany na kuchni Ameryki Łacińskiej, w której króluje fasola. Latynosi jak wiemy, w kuchni używają mnóstwo fasoli. I dobrze, bo jest bardzo zdrowa. Jest sycąca, może zastąpić mięsny posiłek (wysoka ilość białka), jest odżywcza (witaminy z grupy B). Przepis, który tutaj zamieszczam jest jarski, ale oczywiście można go zmodyfikować na własne potrzeby. Szczególnie polecane jest tutaj jajko sadzone na fasoli, starty ser żółty lub polędwiczki wieprzowe.

Artykuły na temat: ka z czerwona fasolą
  • Czerwona fasola

    Dania z czerwoną fasolą to porcja zdrowia i witalności. Małe ziarenka kryją w sobie witaminy i minerały.

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Fasola: Do wyboru, do koloru

    Nie gardź fasolą. Sprawdź, czemu pożywne i tanie ziarna powinny być podstawą twojej diety.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Drób na pikantnie z czerwoną fasolą

    ...z ryżem i fasolą. Udekoruj papryczkami chili i cząstkami limonki. Zobacz także:

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Pasta z fasoli

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np. dla dziecka do szkoły.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gulasz z fasolą

    Szybkie danie.

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

Wideo na temat: ka z czerwona fasolą
  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru według Iny Rybarczyk

    Blogerka kulinarna Ina Rybarczyk wydała książkę "Łowcy smaków", w której zamieściła sporo przepisów dla miłośników kuchni roślinnej bez glutenu i rafinowanego cukru. W "Dzień Dobry TVN" łowczyni smaków przygotowała kopytka z batatów z wegańskim parmezanem, jaglaną tartę kawową z daktylami i czekoladowo-orzechowy mus z czerwonej fasoli.

  • Kuchnia meksykańska. Guacamole, taco z kurczakiem, quesadillas

    Restauratorka Agnieszka Kręglicka i kucharz Alberto Zarazua-Cutino przygotowali w "Dzień Dobry TVN" dania kuchni meksykańskiej. Zdradzili przepisy na salsy: mexicana, ranchera, verde oraz smażoną fasolę, czerwoną cebulę marynowaną, guacamole, taco z kurczakiem, z paskami papryki i grzybów, a także quesadillas.

  • Zmysłowe smaki: Pastel Azteca

    Pochodząca z kuchni meksykańskiej Pastel Azteca to rodzaj zapiekanki. Między płatami tortilli kryją się kolejne warstwy aromatycznego nadzienia, na które składają się: pomidorowy sos z dodatkiem czerwonej fasoli, mus z awokado, mozzarella, grillowany kurczak... To pyszne danie o wyrazistym smaku nikogo nie pozostawi obojętnym - i będzie świetną alternatywą dla popularnych naleśników meksykańskich lub chili con carne, które chyba nam już nieco spowszedniały... Koniecznie wypróbujcie nasz...