• Informacje na temat:

    ka z czerwona fasolą

Przepisy na temat: ka z czerwona fasolą
Artykuły na temat: ka z czerwona fasolą
  • Czerwona fasola

    Dania z czerwoną fasolą to porcja zdrowia i witalności. Małe ziarenka kryją w sobie witaminy i minerały.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Fasola: Do wyboru, do koloru

    Nie gardź fasolą. Sprawdź, czemu pożywne i tanie ziarna powinny być podstawą twojej diety.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Drób na pikantnie z czerwoną fasolą

    ...z ryżem i fasolą. Udekoruj papryczkami chili i cząstkami limonki. Zobacz także:

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Pasta z fasoli

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np. dla dziecka do szkoły.

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Kulki sezamowe z pastą z czerwonej fasoli i bananami

    Przepis: Ching-He Huang

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

Wideo na temat: ka z czerwona fasolą
  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru według Iny Rybarczyk

    Blogerka kulinarna Ina Rybarczyk wydała książkę "Łowcy smaków", w której zamieściła sporo przepisów dla miłośników kuchni roślinnej bez glutenu i rafinowanego cukru. W "Dzień Dobry TVN" łowczyni smaków przygotowała kopytka z batatów z wegańskim parmezanem, jaglaną tartę kawową z daktylami i czekoladowo-orzechowy mus z czerwonej fasoli.

  • Kuchnia meksykańska. Guacamole, taco z kurczakiem, quesadillas

    Restauratorka Agnieszka Kręglicka i kucharz Alberto Zarazua-Cutino przygotowali w "Dzień Dobry TVN" dania kuchni meksykańskiej. Zdradzili przepisy na salsy: mexicana, ranchera, verde oraz smażoną fasolę, czerwoną cebulę marynowaną, guacamole, taco z kurczakiem, z paskami papryki i grzybów, a także quesadillas.

  • Zmysłowe smaki: Pastel Azteca

    Pochodząca z kuchni meksykańskiej Pastel Azteca to rodzaj zapiekanki. Między płatami tortilli kryją się kolejne warstwy aromatycznego nadzienia, na które składają się: pomidorowy sos z dodatkiem czerwonej fasoli, mus z awokado, mozzarella, grillowany kurczak... To pyszne danie o wyrazistym smaku nikogo nie pozostawi obojętnym - i będzie świetną alternatywą dla popularnych naleśników meksykańskich lub chili con carne, które chyba nam już nieco spowszedniały... Koniecznie wypróbujcie nasz...