• Informacje na temat:

    ka karkowke z piekarnika

Przepisy na temat: ka karkowke z piekarnika
  • Pikantna karkówka

    ...do piekarnika. 2. Przygotuj sos: pomidory umyj, ewentualnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, opłucz, posiekaj. Olej mocno rozgrzej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż, aż staną...

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Karkówka na słodko

    Choć najczęściej przygotowujemy ją na grillu, ta z piekarnika też może być pyszna.

  • SMACZNE MIĘSKO!!!

  • Karkówka w winnej marynacie

    .... Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. W czasie marynowania kotlety kilkakrotnie obracaj. Zamarynowane kotlety ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 15 minut. Obróć...

  • karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO!!!

  • Karkówka z pieca z ziemniakami

    ...z warzywami i jabłkami, ponownie doprawić, posypać majerankiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) na 1,5 h. Bulion rozpuścić w 0,5 l gorącej wody. Po pół godzinie polewać pieczeń. Można...

  • szybkie i pyszne mniam....

  • Marynowana karkówka

    .... Razem z cebulą, rozmarynem i czosnkiem umieścić w brytfance. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st. C i piec 2 i 1/4 godziny. Marynatę przecedzić, odmierzyć 3/4 l. W trakcie...

  • Karp z masłem ziołowym smakuje wybornie.

Artykuły na temat: ka karkowke z piekarnika
  • Karkówka na ostro

    ...  Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry. Lekko rozbij i obtocz w jajku oraz bułce tartej. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Potem zeszklij posiekane cebule i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż cebulę, karkówkę i pieczarki. Całość zalej bulionem. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 180°C do miękkości.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami

    ...do nagrzanego piekarnika i cały czas obserwuj. Kiedy zacznie bąblować, wyjmij z piekarnika i polej marynatą, która spłynęła na dół. Poczekaj aż znowu pojawią się bąble i polej tym co spłynęło. 3. Pozostałą marynatę wymieszaj z suszonymi owocami i polej nią jeszcze raz mięso. Piecz do momentu uzyskania odpowiedniego koloru. 4. Wyjmij mięso z piekarnika i daj mu odpocząć, zanim je podasz...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Pieczeń w jabłecznej glazurze

    Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Piec przez 2 godz. w naczyniu żaroodpornym w temp. 200°C. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w ósemki, przesmażyć na łyżce oleju, posolić. Po 30 min pieczenia mięsa dołożyć ziemniaki do piekarnika. Marchew i pory oczyścić, pokroić. Warzywa dodać do pieczeni na 40 min przed końcem pieczenia. Jabłko i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przesmażyć...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Pyszne z pieca

    Aby pieczeń zachowała soki, nie kroimy jej od razu po wyjęciu z piekarnika.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Souvlaki z sosem tzatziki

    ...obu stronach przez 3 min. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 8 minut do piekarnika. Gotowe podawaj z sosem i pieczywem. Zobacz także:

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...