• Informacje na temat:

    ka faszerowane lososiem

Przepisy na temat: ka faszerowane lososiem
  • Jaja faszerowane

    Wiosenna przekąska.

  • ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)

  • Pikantne babeczki

    Składniki na 8 porcji: - 8 jajek, - 8 gotowych babeczek z kruchego ciasta, - szklanka wędzonego łososia pokrojonego w kostkę, - 1/3 szklanki majonezu, - 2 łyżki czerwonego kawioru, - 2 pęczki szczypiorku, - oliwki faszerowane papryką, - rukola, - sól, - pieprz, - 1/3 szklanki octu spirytusowego, - plasterki cytryny lub limonki Przygotowanie: 1. Zagotuj 1 l wody...

  • Jajka faszerowane – przystawka dobra na wielkanocne śniadanie i na inne okoliczności. Dzisiaj wersja z wędzonym łososiem i pieczarkami. Łatwe do zrobienia i efektowne przekąski, polecam!

  • Oryginalny łosoś ze szpinakiem

    Z dodatkiem żurawiny!

  • Na zbliżającą się Wielkanoc - ale oczywiście nie tylko ;) - przepis na jajka faszerowane chrzanem i łososiem wędzonym

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • Jajka na świątecznym stole

    ...: - pojemniczki rzeżuchy, - 8 jajek, - 3 łyżki majonezu dekoracyjnego, - łyżka masła, mała cebulka, - 6 pieczarek, natka, - 3 oliwki faszerowane papryką, - łyżeczka kawioru, 6 kaparów, - sól, pieprz...

  • jajecznica na boczku z lososiem

Artykuły na temat: ka faszerowane lososiem
  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    Zadbaj o to, by w Twoim jadłospisie często pojawiały się pokarmy zawierające witaminy A, E i te z grupy B.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • ...faszerowane na kilka sposobów lub lekkie przekąski ze śledziami i jogurtowym sosem w roli głównej. W towarzystwie najbliższych nawet sprzątanie kuchni nie wydaje się takie straszne... Jajka w roli...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • ​Świąteczne rewolucje

    Szanują kulinarną tradycję, ale nie obawiają się jej zmieniać. Komu raz się to udało, ma apetyt na więcej. Jadwiga, Jolanta i Caroline Radziszewskie, właścicielki cukierni Batida, chcą oswoić nas z wyrafinowaną kuchnią francuską. Świąteczna unia smaków? W Boże Narodzenie wszystko wydaje się możliwe.

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Celebruj, jedz, kochaj, żyj! O śródziemnomorskiej diecie

    .... W przystawkach może być użyte mięso, ale również jako dodatek, np. faszerowane ryżem i mięsem warzywa (pomidor, papryka). Słodkości do dań doda miód . Jeśli natomiast w ciągu dnia czujesz potrzebę na...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele nieprzyjemnych dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Właściwości lecznicze tego zioła docenili już starożytni Grecy, którzy leczyli nim obrzęki, zatrucia i drgawki. Po majeranek bardzo często sięga się w medycynie ludowej. Nasze babcie dodawały go do herbaty, a...

Wideo na temat: ka faszerowane lososiem
  • Przepis na pasztet z foie gras i wędzonego łososia

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem był wybitny kucharz Michel Roth. Przygotował dania takie jak: pasztet z foie gras i wędzonego łososia z limonkowymi piankami, bażanta faszerowanego grzybami leśnymi z czerwoną kapustą i burakiem. A co na deser? Jaki jest jeszcze cel jego wizyty w Polsce?

  • Przepisy z młodą kapustą

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Przepisy na młodą kapustę

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (DDTVN/x-news)