• Informacje na temat:

    ka faszerowane lososiem

Przepisy na temat: ka faszerowane lososiem
Artykuły na temat: ka faszerowane lososiem
  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    Zadbaj o to, by w Twoim jadłospisie często pojawiały się pokarmy zawierające witaminy A, E i te z grupy B.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • ...faszerowane na kilka sposobów lub lekkie przekąski ze śledziami i jogurtowym sosem w roli głównej. W towarzystwie najbliższych nawet sprzątanie kuchni nie wydaje się takie straszne... Jajka w roli...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • ​Świąteczne rewolucje

    Szanują kulinarną tradycję, ale nie obawiają się jej zmieniać. Komu raz się to udało, ma apetyt na więcej. Jadwiga, Jolanta i Caroline Radziszewskie, właścicielki cukierni Batida, chcą oswoić nas z wyrafinowaną kuchnią francuską. Świąteczna unia smaków? W Boże Narodzenie wszystko wydaje się możliwe.

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Celebruj, jedz, kochaj, żyj! O śródziemnomorskiej diecie

    .... W przystawkach może być użyte mięso, ale również jako dodatek, np. faszerowane ryżem i mięsem warzywa (pomidor, papryka). Słodkości do dań doda miód . Jeśli natomiast w ciągu dnia czujesz potrzebę na...

  • Majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele nieprzyjemnych dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Właściwości lecznicze tego zioła docenili już starożytni Grecy, którzy leczyli nim obrzęki, zatrucia i drgawki. Po majeranek bardzo często sięga się w medycynie ludowej. Nasze babcie dodawały go do herbaty, a...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...

Wideo na temat: ka faszerowane lososiem
  • Przepis na pasztet z foie gras i wędzonego łososia

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem był wybitny kucharz Michel Roth. Przygotował dania takie jak: pasztet z foie gras i wędzonego łososia z limonkowymi piankami, bażanta faszerowanego grzybami leśnymi z czerwoną kapustą i burakiem. A co na deser? Jaki jest jeszcze cel jego wizyty w Polsce?

  • Przepisy z młodą kapustą

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Przepisy na młodą kapustę

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (DDTVN/x-news)