• Informacje na temat:

    k zrobić sztuczne jajka

Przepisy na temat: k zrobić sztuczne jajka
  • Twoje ulubione śniadanie w zdrowej wersji

    ...dawkę potasu, obniżającego ciśnienie. "Jeśli nie zjem jajka, szybko robię się głodna" ● Bądź spokojna o swój cholesterol. Jajka przestały być na cenzurowanym, bo okazało się, że bardziej szkodzi nam(...) cholesterolu niż jajka od zwykłych kur. Co zyskasz? Bardzo wartościowy pierwszy posiłek. Jajka są najlepszym źródłem białka, zawierają m.in. witaminy A, E i D oraz beta-karoten i luteinę. Dzięki tym dwóm...

  • Wegetariańskie obojętnie od pory roku .

  • Pisanki malowane, skrobane i wyklejane

    .... Uwaga: świeczki parafinowe się nie nadają) - igła/szpilka z zaokrągloną główką/zapałka/rysik - wywary z poprzednich przepisów lub barwniki sztuczne - jajka Ugotowane jajka odtłuszczamy za(...): - zewnętrzne łupinki z cebuli (im więcej, tym lepiej. Warto pomyśleć o ich gromadzeniu już na parę tygodni przed Wielkanocą, lub poprosić o pomoc panią z warzywniaka) - jajka Propozycja dla...

  • P Y S Z N O T K A .

  • Tort budyniowy

    Składniki na ok. 12 porcji: Na ciasto kruche: 2 szkl. mąki, łyżeczka sody, 6 łyżek cukru, 15 dag margaryny, 2 łyżki miodu sztucznego, jajko. Na ciasto biszkoptowe: po 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej,i pszennej, 4 jajka, szkl. cukru, łyżeczka proszku do pieczenia. Na masę budyniową: 6 łyżek cukru, 1/2 l mleka, czubata łyżka mąki, polewa, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej...

  • Smak róż i pistacji, duet stworzony dla siebie!

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Wypróbowany przepis na "Jak zrobić lody waniliowe?"

  • Domowa biała kiełbasa, tylko na święta? Domowa biała kiełbasa większości z nas od razu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej białej kiełbasy? Myślę, że nie ;) Polecam Wam przepis, w którym...

  • Prosty i szybki torcik o intensywnym aromacie cytryny. Lekki i bez cukru, a na górze polewa w stylu drip cake z gorzkiej czekolady.

Artykuły na temat: k zrobić sztuczne jajka
  • Zrób to sama: Efektowne lustra

    Oglądając magazyny wnętrzarskie marzysz o eleganckich lustrach w pięknych oprawach, jednak ich koszt zwala cię z nóg? Rozwiązanie jest bardzo proste. Możesz zrobić je sama!

  • Podobno podnoszą cholesterol, a ich częste jedzenie ma być prostym sposobem na nabawienie się sklerozy. Wokół jaj urosło wiele mitów, jednak w większość z nich nie powinniśmy wierzyć. Jak faktycznie wpływają na nasze zdrowie? Fot. 123RF Nie wiedzieć czemu, w naszym społeczeństwie panuje dosyć powszechne przekonanie, iż jedząc jaja zdecydowanie bardziej sobie szkodzimy niż pomagamy. Naukowcy postanowili rozprawić się z tym mitem, dogłębnie badając ich właściwości. Wyniki badań mogą was...

  • Wielkanocny stół: Jak go zaaranżować

    Wielkanoc kojarzy się między innymi z wiosną i wieloma kulinarnymi przyjemnościami. Jeszcze przed Wielkanocą warto zadbać o wystrój świątecznego stołu. Jak to zrobić?

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    .... Przede wszystkim lepszy od jogurtu jest kefir - udowodniono, że kefiry zawierają dużo więcej kolonii bakterii niż jogurty. Bardzo łatwo zrobić go w domu, wystarczy kupić dobry kefir, najlepiej w szklanej(...) sięgam po żytnią - jest tańsza, ale nie wszystko da się z niej zrobić, np. naleśniki czy pierogi nie wyjdą z maki żytniej. Możemy też zmieszać mąki. Pierogi możemy lepić z mąki orkiszowej. Farsz im...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Ale czy zjedzenie jajka na śniadanie to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie...

  • Katarzyna Bosacka: Mak? Oj, tak!

    Opowiastka o babie niech służy za przestrogę - zamiast kupować gotową masę makową w puszce, zdecydowanie lepiej zrobić ją w domu, bo większość gotowych mas ma w składzie przede wszystkim wodę, a nie(...), który wystarczy zalać gorącym mlekiem, odcedzić, dosłodzić miodem naturalnym i wymieszać z ulubionymi bakaliami: orzechami, rodzynkami, skórką pomarańczową. Zamiast sztucznego aromatu migdałowego lepiej...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Gotujemy pierwszą zupkę

    Chciałabyś ją sama przygotować, ale nie jesteś pewna, czy potrafisz? Podpowiemy ci, jak to zrobić. Taki ciepły i zdrowy posiłek na pewno posmakuje twojemu maleństwu.

  • Nie wiesz, co jeść w czasie upałów? Poeksperymentuj z chłodnikiem. Dowiedz się, co możesz zyskać, dzięki tej witaminowej bombie. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniały chłodnik na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Chłodniki sycą, a jednocześnie są...