• Informacje na temat:

    k uchenne rewolucje gessler na gołąbki

Przepisy na temat: k uchenne rewolucje gessler na gołąbki
Artykuły na temat: k uchenne rewolucje gessler na gołąbki
  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Kochanego ciałka nigdy za wiele? Niestety, to nieprawda. Naukowcy biją na alarm: nadwaga i otyłość nie tylko zwiększają ryzyko depresji, ale również zmniejszają satysfakcję z własnego ciała i zaniżają samoocenę. Fot. 123RF/Picsel Ludzie zmagający się z problemem nadwagi rozpaczliwie szukają zdrowych, ale i skutecznych sposobów uregulowania wagi, dzięki którym ich organizm będzie funkcjonował na najwyższych obrotach. Wystarczy się rozejrzeć, by się przekonać, że w obecnych czasach króluje...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...

  • Karnawał to czas zabawy i radości. Ważną częścią każdego udanego przyjęcia jest także pyszne jedzenie. Jeśli właśnie planujesz imprezę i poszukujesz kulinarnych inspiracji, sprawdź, co proponuje mistrz sztuki kucharskiej Mateusz Gessler, Ambasador Centrów Handlowych Pasaż Tesco. Najprostszym rozwiązaniem na spotkanie ze znajomymi będą ciekawe przekąski. Najlepiej, aby takie mini dania były zróżnicowane pod względem smaków (wytrawne i słodkie) oraz sposobu podania (na zimno i na ciepło). Oto...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...

  • Gotowanie jest przyjemne i proste, jeżeli sięga się po sprawdzone przepisy i kuchenne gadżety. Dzięki akcesoriom do kuchni, potrawy przygotowuje się szybko, a utrzymanie porządku zajmuje niewiele czasu. Fot. Adobe Stock Oto 10 gadżetów, które przydadzą się w małej i dużej kuchni. 1. Silikonowe formy do pieczenia Formy do pieczenia wykonane z silikonu ułatwiają wyjmowanie gorących ciast i pasztetów. Pieczona masa nie przywiera do silikonu spożywczego, dzięki czemu ciasto wyciąga się w całości...

  • 23 listopada nakładem Domu Wydawniczego PWN ukaże książka Marii Barbasiewicz „W kuchni jak na wojnie. Jak kucharze walczyli na noże, smaki i anegdoty od końca XVIII do poł. XX wieku”. Kto gotował obiady czwartkowe? Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim? Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska? Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły, zwykłe kuchty, publiczne jadłodajnie i żołnierskie kantyny, czyli historia opowiedziana od kuchni. Dzięki Marii...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....