• Informacje na temat:

    k piec ciasto bezowe

Przepisy na temat: k piec ciasto bezowe
  • Ciasto śliwkowe z polewą bezową

    ...zachować. 2.  Cukier zemleć na cukier puder. Przesypać do innego naczynia, odstawić. 3  . Żółtka, 40 g cukru pudru, cukier waniliowy, masło, mąkę i proszek do pieczenia ugnieść. Ciasto podzielić na(...). Na cieście ułożyć śliwki i polać wierzch pianą z białek. 7. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, do momentu aż piana będzie miała złoty kolor. 8. Ciasto podawać po ostudzeniu.

  • Gruszki zatopione w cieście pod bezą, to słodka propozycja na deser :)

  • Rolada bezowa z malinami

    Lekkie ciasto idealne na letnie dni.

  • Smak róż i pistacji, duet stworzony dla siebie!

  • Rolada jogurtowo-rabarbarowa

    Delikatne ciasto bezowe z pysznym nadzieniem.

  • Smaczny pomysł na "Ciasto bezowe"

  • ...na ciasto: 5 całych jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka maki tortowej, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 1 margaryna, 1 szklanka bakali (kandyzowana skórka z cytryny, rodzynki, orzechy, figi, wiśnie z syropu bez pestek, otarta skórka z 1 cytryny i jednej pomarańczy, zapach waniliowy, ewentualnie kieliszek rumu; na lukier: 1 szklanka cukru, 3-4 łyżki wrzątku...

  • Bezowe koszyczki to rewelacyjny i smaczny pomysł na dekorację świątecznego stołu

  • Tort rabarbarowy z bezą

    .... 2 białka ubić na sztywną pianę, dodając 2 łyżki zimnej wody i 100 g cukru. Wmieszać 3 żółtka. Mąkę, 50 g mąki ziemniaczanej i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy. Ciasto nałożyć do okrągłej(...)Składniki na 12 sztuk: 3 jajka 300 g cukru 75 g maki 80 g maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soku z cytryny 2 białka 650 g rabarbaru 2 łyżki syropu malinowego...

  • Bezowe jajko sadzone

Artykuły na temat: k piec ciasto bezowe
  • Agrestowo-bezowe

    .... Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Na cieście ułożyć agrest i posypać 50 g cukru. Piec w 175 st. C przez 35 minut. 5 białek ubić na sztywną pianę, dodając 250 g cukru i sok z cytryny. Ciasto wyjąć z piekarnika. Temperaturę podnieść do 250 st. C. Bezy nałożyć na ciasto i piec jeszcze 5-10 minut. Można oprószyć cukrem pudrem. Wypróbuj też:

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • ciasto bezowe z jabkami.

    ...składniki na ciasto: jedna cała szklanka i jeszcze pół  szklanki mąki przennej, dwa jaja, łyżeczka,  proszku do pieczenia,  trzy łyżki śmietany 18% pół...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Sernik pod bezową pierzynką

    Przygotowanie: 1. Spód: mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło pokrojone na kawałeczki i szybko posiekać nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i żółtka. Szybko rękoma zagnieść kruche ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Potem cienko je rozwałkować, wylepić spód blachy. Ciasto ponakłuwać w kilku miejscach widelcem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego...

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...

  • Pod bezową pierzynką

    .... Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10 minut. Gotowe ciasto ozdobić kandyzowaną skórką z cytryny. Swojski jabłecznik z bezą owsianą Składniki: 1,2 kg jabłek, sok z 1 cytryny, 25 dag(...) do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie wysmarowanej tłuszczem blachy. Rozłożyć cząstki jabłek, lekko wciskając je w ciasto. Wstawić do piekarnika...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Ciasta ze śliwkami

    ...pieczenia ciasto wyjąć z piekarnika. Na wierzchu ciasta rozłożyć bezowe kopczyki. Piec jeszcze około 10 minut, obniżają(...) sok nie wyciekł do ciasta). Z mąki, obu cukrów i masła przygotować kruszonkę. Posypać nią ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 40 minut. Krucha tarta śliwkowa...

  • Podziel się z nami swoim najlepszym przepisem na letnie ciasto i wygraj książkę Siostry Salomei "Ciasta i desery". Jeśli jesteś łasuchem, przepadasz za kruchymi ciasteczkami, sernikami lub czekoladowymi ciastami, w Twojej biblioteczce powinna znaleźć się książka Siostry Salomei „Ciasta i Desery". W publikacji znajdziesz przepisy na tradycyjne polskie...