• Informacje na temat:

    k kokosanki z białka

Przepisy na temat: k kokosanki z białka
  • Kokosanki

    Składniki: 20 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 5 dag masła 2 białka 3 łyżki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli Przygotowanie: 1. W garnku rozpuść masło, dodaj cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Wlej mleko, wymieszaj, wyłącz palnik. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj, odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod...

  • Przygotowuję te kokosanki zawsze wtedy, gdy pozostają mi białka po pieczeniu tarty. Cóż... każdy pretekst jest dobry!

  • Domowe kokosanki

    Na dworach i w bogatych domach chętnie pieczono ciastka z orzechami, migdałami lub z wiórkami kokosowymi. Najpopularniejsze były małe kokosanki.

  • Wczoraj robiłam faworki, o których wolałabym jednak jak najszybciej zapomnieć... z całej tej ,,śmieciowej" roboty zostały mi białka, z których zrobiłam te najlepsze na świecie kokosanki. Dzisiejszy wypiek zdecydowanie poprawił mi humor po wczorajszym niby chruście :) Kokosanki są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku, idealnie słodkie, po prostu bajeczne.

  • Przepis na kokosanki Anny Starmach

    Składniki: 250 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 60 g masła 2 białka 150 g cukru Sposób przygotowania: Masło rozpuść w średnim garnku na małym ogniu, dodaj 100g cukru i poczekaj aż się rozpuści. Następnie dodaj wiórki kokosowe. Białka ubij na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodaj resztę cukru i mąkę. Ubite białka delikatnie wymieszaj z masą. Za pomocą...

  • Kokosanki jak za dawnych lat :) Warto wrócić do tych czasów :)

  • Nadesłał Piotr.

  • Szybko się je robi, szybko stygną i są przepyszne!!!Tanie

  • Słodkie rogaliki z czekoladą

    ..., możesz upiec kokosanki na blasze. Roztop 5 dag masła z 1/2 szklanki cukru, wlej 3 łyżki mleka, wymieszaj i zdejmij rondelek z palnika. Wsyp 20 dag wiórków kokosowych, wymieszaj, przestudź. 2 białka...

  • Smaczne ciasteczka kokosowe z białek

Artykuły na temat: k kokosanki z białka
  • Chrupiące kokosanki

    Kokosanki możesz udekorować kandyzowaną wisienką lub kremem waniliowym. Jeśli nie masz blachy do muffinek, upiecz je na zwykłej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Kokosanki

    ...1 . Białka ubij na sztywną pianę . Pod koniec dodaj cukier . Gdy piana będzie już bardzo sztywna i kśniąca , wsyp wiórki kokosowe  i powoli wymieszaj .  2 . Nabieraj po łyżce masy kokosowej  i układaj na nasmarowanej  tłuszczem blasze . Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 C do zrumienienia około 15 minut .

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec dodaj cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca, wsyp wiórki i powoli wymieszaj. Nabieraj po łyżce masy...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Ciasta z kokosem

    .... Zabezpieczy ją to przed ewentualną fermentacją.  Szybka piana z białek Jest prosty sposób na to, by szybciej ubić białka na pianę. Wystarczy je wcześniej mocno schłodzić w lodówce.  Mrożonego nie(...), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 dag wiórków kokosowych, 4 łyżeczki żelatyny, 40 dag niesłodzonego mleka kokosowego, 3 łyżki likieru kokosowego, 20 dag śmietany kremówki 1. Białka wymieszać z łyżką...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...