• Informacje na temat:

    jesiotr w jarzynach

Przepisy na temat: jesiotr w jarzynach
Artykuły na temat: jesiotr w jarzynach
  • Boże Narodzenie w kuchni polskiej

    ...gotowany w sosie winnym; 6. Okonie z kartoflami; 7. Szczupak w łusce gotowany w jarzynach, podawany z tartym chrzanem zaprawiany octem; 8. Jaigane zapiekane z piwem i imbirem; 9. Sago legumina z sokiem malinowym; 10. Kapusta czerwona z kotletami z ryb; 11. Pieczyste z jesiotra z sałatą rozmaitą; 12. Ciasta rozmaite; To jeszcze nie wszystko. Na stole ponadto powinny być ustawione, zamiast deseru...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Świąteczny przewodnik kulinarny

    ...winnym. 6. Okonie z kartoflami. 7. Szczupak w łusce gotowany w jarzynach, podawany z tartym chrzanem zaprawiany octem. 8. Jaigane zapiekane z piwem i imbirem. 9. Sago legumina z sokiem malinowym. 10. Kapusta czerwona z kotletami z ryb. 11. Pieczyste z jesiotra z sałatą rozmaitą. 12. Ciasta rozmaite. To jeszcze nie wszystko. Na stole ponadto powinny być ustawione, zamiast deseru, półmiski z grochem...

  • Jak wybrać najlepsze noże do kuchni? Które są niezbędne, a bez jakich można się obyć? Nie sposób obejść się bez nich w kuchni. Właściwie pielęgnowane, dobrze przechowywane i prawidłowo używane są najbardziej zaufanymi pomocnikami. Różnią się kształtem, długością, rodzajem rączki i wyglądem. Te najlepsze są solidne, odpowiednio wyważone i pewnie leżą w dłoni. W rękach zawodowca są w stanie zdziałać cuda. Domowemu amatorowi kuchni zaoszczędzą wiele nerwów i czasu. Mowa oczywiście o nożach i to...

  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...

  • Autentyczna historia małżeństwa Máté pełna jest niepowtarzalnego smaku idyllicznej Toskanii, szlachetnych trunków i rozpływających się w ustach potraw. Doskonała lektura nie tylko dla miłośników podróży i wina. Razem z pisarzem Ferencem Máté i jego żoną Candace, malarką, wyruszamy krętą, obsadzoną cyprysami drogą w poszukiwaniu ich wymarzonego domu i równie wymarzonej winnicy w Toskanii. W Montalcino - najbardziej prestiżowej winnej strefie, słynącej z legendarnego Brunello - udaje im się...