• Informacje na temat:

    jakie warzywa do sera feta

Przepisy na temat: jakie warzywa do sera feta
  • ...skorzystać z pomocy przyjaciółki czy twojego faceta. Wtedy pójdzie o wiele szybciej. Koreczki robimy z żółtego sera, oliwek, sera feta, ogórków kiszonych, szynki, kiełbasy, ananasa. Układamy je na(...) i warzywa, które nadadzą dipowi smak i kolor. Dipy przed podaniem powinniśmy zmiksować. I tak na przykład jako dodatek możemy dodać: czosnek; ostrą czerwoną paprykę i przecier pomidorowy, ogórek...

  • Kolejny pomysł na cukinię – tym razem w pysznej wersji na lunch lub kolację, czyli pasztet z cukinii i sera feta. A może to raczej zapiekanka z cukinii? Nazwa nieważna, najważniejsze, że to pyszne danie!

  • Wypróbowany przepis na "Warzywa z serem feta"

  • krótko na temat makaronów..

  • Dzień dobry :) Dzisiaj zapraszam Was na delikatną tartę na kruchym spodzie z farszem śmietankowo - jajecznym z warzywami i serem feta. Tarta jest smaczna, bardzo pożywna oraz prosta w wykonaniu. Świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację z kieliszkiem dobrego wina. Każdy jej kawałek znika błyskawicznie i dostarcza przyjemnych wrażeń naszemu podniebieniu. Gorąco polecam! :)

  • Pożywne i zdrowe przekąski.

  • Smaczny dodatek do obiadu (np do pieczonego miesa) lub jako lekka kolacja :) Podobno nie powinno sie laczyc pomidora z ogorkiem, jednak od czasu do czasu taka kombinacja z pewnoscia nam nie zaszkodzi :)

  • Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym przepisie zapieka się cebulę czerwoną

  • Ten pyszny, kremowy sos dobrze sprawdzi się jako dodatek do sałaty z pomidorami.

  • ułożony na pomidorach i papryce,polany pachnącą oliwą i posypany ziołami ma niepowtarzalny smak.

Artykuły na temat: jakie warzywa do sera feta
  • Naleśniki, jakich nie znałaś

    ...i ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, vegeta, bazylia Na naleśniki: po 1 szklance mąki, mleka i wody, 2 jajka Na nadzienie: po 10 dag serka śmietankowego kanapkowego i sera żółtego, 2 łyżki śmietany, po(...) tarce o małych otworach. Oba rodzaje sera połącz z resztą bazylii, natką i szczypiorkiem, wymieszaj ze śmietaną. Dodaj sól i pieprz. Naleśniki posmaruj pastą serowo-ziołową. Zwiń. Ruloniki pokrój...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Więcej zielonego

    ...przypraw, kostki rosołowe, zupy i sosy w proszku, warzywa konserwowe, sery topione oraz typu feta, ryby wędzone i wędliny. A co z tłuszczami? Do dyspozycji mamy dwie-trzy łyżeczki na dobę. Jakie to(...) przez warzywa i owoce. Dlaczego? - Nie chodzi o to, że węglowodany nagle stały się złe. Są niezbędne tak samo jak inne składniki odżywcze, na przykład białka czy tłuszcze. Produkty zbożowe to...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Nasyć się latem

    ...kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Pieczone warzywa z sosem z sumaka (dla 3 osób) Czas(...) pokruszonego sera feta Sos z sumaka: 60 ml oliwy extra virgin, sok z 1,5 limonki, 1,5 łyżeczki mielonego sumaka (www.skworcu.com.pl) Rozgrzej piekarnik do 240°C. Do dużego żaroodpornego naczynia włóż...

  • Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj niesamowitą książkę Dominiki Wójciak "Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta", w której znajdziesz 100 przepisów na dania bezmięsne, bez glutenu i wegańskie. Dominika Wójciak zwyciężyła w trzeciej edycji programu MasterChef. Została doceniona nie tylko przez jurorów programu, jej talent dostrzegł sam Gordon Ramasy. Jest autorką książek Warzywo, Ziarno i Kulinarne opowieści, a także Sezonowe warzywo. Tę ostatnią publikację możesz wygrać w konkursie....

  • Dojrzałe smaki

    Koniec lata to fantastyczny czas dla smakoszy. Pełne smaku dojrzałe warzywa i owoce, aromatyczne grzyby i wciąż dostępne świeże zioła prosto z ogrodu sprawiają, że ta pora roku jest jedyna w swoim rodzaju. To pora zbierania plonów.

  • Różnego rodzaju kiszonki bardzo często goszczą na naszych stołach, gdyż stanowią podstawę wielu, tradycyjnych dań. Kochamy ich smak, jednak rzadko zastanawiamy się nad tym, jak wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Chociaż w wielu krajach kiszone warzywa uznawane są za zepsute, my Polacy wiemy co dobre. Kiszone warzywa są bowiem nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ...

  • Hashimoto: Jak przyspieszyć metabolizm?

    Wiele składników potraw ma wpływ na poprawę metabolizmu. Odpowiednie warzywa, owoce, mięso lub inne dodatki mogą sprawić, że zrzucisz kilka kilogramów. Jakie posiłki warto spożywać chorując na Hashimoto, radzi Alicja Kalińska, dietetyk z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...