• Informacje na temat:

    jakie warzywa do pstrąga

Przepisy na temat: jakie warzywa do pstrąga
  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...- Karkówka i kiełbasa zostają jako klasyk, ale jest coraz więcej eksperymentów - mówi PAP Life były mistrz świata w grillowaniu Maciej Grubman i dodaje, że coraz częściej na ruszt wrzucamy ryby i warzywa. Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo - wtóruje szef kuchni Paweł Kibart.

  • Pstrąg idealnie nadaje się na delikatny rosół

  • 4 kulinarne symbole Wigilii

    Uroczysta, wigilijna kolacja pełna jest magii oraz potraw mających symboliczne znaczenie i odniesienia do tradycji. Już sama liczba dań wigilijnych nie jest przypadkowa, podobnie jak wybór produktów, z których przyrządzamy świąteczną ucztę. Jakie są kulinarne symbole Wigilii oraz skąd wzięły się na naszych stołach?

  • Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...pierwsze – pilnuj czasu grillowania. Jeżeli grillujemy mięsa i warzywa za długo, zaczynają się zwęglać, czyli powstaje na nich nieatrakcyjna i niesmaczna czarna skórka. Zbyt długie grillowanie owoców i ryb może spowodować, że kawałki pstrąga czy plasterki ananasa się rozpadną, jeżeli nie owiniemy ich folią aluminiową lub nie będziemy piec na tackach.  Po drugie – zapomnij o grillowaniu na otwartym...

  • krótko na temat makaronów..

  • Ten przepis na muffiny jest uniwersalny, gwarantuje wolność wyboru co do smaku i dodatków. Można do nich dodać bakalie, owoce sezonowe, dowolne olejki smakowo-zapachowe. Wszystko zależy od wyobraźni. Poniżej przepis z dodatkiem kakao.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • Propozycja na lekki i aromatyczny tatar z wędzonego pstrąga w greckim wydaniu, podawany ze smażonymi rodzynkami.

Artykuły na temat: jakie warzywa do pstrąga
  • Hashimoto: Jak przyspieszyć metabolizm?

    Wiele składników potraw ma wpływ na poprawę metabolizmu. Odpowiednie warzywa, owoce, mięso lub inne dodatki mogą sprawić, że zrzucisz kilka kilogramów. Jakie posiłki warto spożywać chorując na Hashimoto, radzi Alicja Kalińska, dietetyk z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Różnego rodzaju kiszonki bardzo często goszczą na naszych stołach, gdyż stanowią podstawę wielu, tradycyjnych dań. Kochamy ich smak, jednak rzadko zastanawiamy się nad tym, jak wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Chociaż w wielu krajach kiszone warzywa uznawane są za zepsute, my Polacy wiemy co dobre. Kiszone warzywa są bowiem nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ...

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z...

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    ...i pieczeniu oddaje spore ilości wody. Od nas zależy jakie mięso wybieramy. Choć moje ostatnie pobyty w Polsce zaowocowały refleksją o braku tego mięsa w polskich sklepach, gdzie króluje wieprzowina(...).   Przepis jak zwykle na blogu…   A w Wielkim Tygodniu na moim stole będzie niezwykle prosto! Każdy posiłek to warzywa: biała i modra kapusta, kalafior, kalarepki, młoda marchewka i brukiew...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Jedz to, co daje supermoc!

    ...i są nijakie. Najlepiej krótko je blanszować na parze, maksymalnie przez 3-4 minuty. Jedz je np. z rzodkiewkami, rukolą czy pomidorami. To warzywa o podobnych właściwościach, wzmocnią ich działanie(...) jak najlepsze antydepresanty i poprawiają pracę mózgu. ★ ŁOSOŚ, ŚLEDŹ, MAKRELA zawierają najwięcej kwasów omega-3. Z ryb hodowlanych warto wybierać pstrąga. ★ JEDZ JE 2-3 RAZY W TYGODNIU Dzięki...

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z Ameryki...

  • Witaminy i minerały ważne dla kobiet

    ...w... tłustych rybach morskich. Odpowiednią ilość dobroczynnych kwasów omega-3 zapewni zjedzenie tygodniowo 91 g łososia, 126 g szprota bałtyckiego, 196 g pstrąga lub 371 g śledzi. Dużo Omega-3 zawierają też(...) przesuszeniu. Jest też niezbędna do prawidłowej przemiany materii, m.in. stabilizuje poziom glukozy we krwi. Najwięcej jest jej w... żółtkach, orzechach, mięsie, warzywach, bananach i wielu innych...

  • Warzywa korzeniowe w chwale powracają na nasze stoły. Coraz częściej zajadamy się marchewką, pietruszką lub topinamburem, odkrywając na nowo ich smak i właściwości. A co z nieco zapomnianym pasternakiem? Fot.123RF/Picsel Pasternak bardzo często bywa mylony z pietruszką - wyglądają podobnie, a i ich aromat jest do siebie zbliżony. Dawniej warzywo to było niezwykle popularne i bardzo często gościło na stołach naszych przodków. Niestety, z czasem pasternak został wyparty przez łatwiej dostępne...