• Informacje na temat:

    jakie składniki do lecza

Przepisy na temat: jakie składniki do lecza
  • Leczo, jakiego nie jadłaś!

    W tym daniu nie musisz ściśle trzymać się przepisu. Ważne, by duszenie zacząć od składników twardszych, a potem dodawać te, które potrzebują mniej czasu, by stały się miękkie. Wtedy leczo będzie przysmakiem pełnym kolorów oraz chrupiących warzyw.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    Jakie są zalety wybierania produktów sezonowych i po jakie warto sięgać właśnie teraz, w wakacje?

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • O małej czarnej słów kilka, czyli Międzynarodowy Dzień Kawy

    ...kilka informacji na temat tego popularnego napoju. Chcesz dowiedzieć się jakie właściwości ma kawa? Jakie były jej dzieje na przestrzeni wieków oraz ile jest jej gatunków i rodzajów, zapraszamy do(...) je serwować? Najlepiej w niewielkich filiżankach wraz ze szklanką wody. Espresso cafe mocha Składa się z mocnego i gorącego naparu kawy, równie ciepłej czekolady oraz  mleka. Składniki te...

  • Doświadczenie nauczyło mnie wybierać odpowiedni cukier i masło do wypieku ciasteczek.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    .... Wszechstronny ogórek W jakiej formie kiszone rarytasy najczęściej pojawiają się w codziennym menu? Ogórkowa, kapuśniak, surówka, bigos. Lecz z ich wykorzystaniem nie trzeba trzymać się ściśle ustalonych...

  • krótko na temat makaronów..

  • Płatki owsiane mogą być jeszcze zdrowsze!

    ..., w jakiej je jemy, ma znaczenie. Sprawdź, co jest ważne dla zdrowia. Płatki owsiane nie mają sobie równych - to najbardziej wartościowy produkt zbożowy Dostarczają dużo błonnika (w tym sporo...

  • Pyszny deser - jogurt grecki + ulubiona galaretka

Artykuły na temat: jakie składniki do lecza
  • Kosmetyczne ABC. Naturalne składniki, które poprawią wygląd skóry

    ...jest składnikiem wielu produktów do pielęgnacji. Ma właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Jest również cennym źródłem kwasów tłuszczowych, ceniony za swoje doskonałe właściwości...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Lecz się tak, by sobie nie szkodzić

    By kuracja była skuteczna, nie wystarczy sumienne przyjmowanie leków. Jakie są najczęstsze błędy popełniane w trakcie terapii?

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zielone suplementy, które leczą i odmładzają

    ...w detoksykacji i eliminacji toksyn spowodowanych wszechobecną dietą, opartą na wysoko przetworzonej żywności. Jakie suplementy są jego źródłem? Młody jęczmień - eliksir dla skóry Młody jęczmień zawiera...

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Lecz alergię i... uważaj na inne schorzenia

    ...tak naprawdę może świadczyć alergia i na jakie właściwości układu odpornościowego wskazywać. Dowiedz się, jakie mogą być tego inne konsekwencje zdrowotne i na co warto być dodatkowo wyczulonym, gdy(...) o właściwą dietę. Powinna być urozmaicona i bogata w składniki odżywcze, witaminy i minerały. Gdy dolegliwości są nasilone, zrezygnuj z jedzenia pokarmów zawierających dużą ilość błonnika (tzw...

  • Monte Carlo, 23 maja 2012 r. - Jenson Button i Romain Grosjean zostali szefami kuchni motorhome'u Pirelli; Dwaj mistrzowie zmierzyli się tym razem w wyścigu kulinarnym pod uważnym okiem Paula Hembery'ego, dyrektora Pirelli ds. sportów motorowych.   Pojedynek obu kierowców i degustacja przysmaków z kuchni Pirelli stanowiły tło prezentacji książki kucharskiej "Miles and Meals - handcrafted by Pirelli", w której opisano sekrety szefów kuchni Pirelli oraz kulisy pracy w tej włoskiej firmie....

  • Jakie produkty sprawiają, że tyjemy

    Naukowcom udało się "jednoznacznie i niepodważalnie" ustalić, co sprawia, że tyjemy.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

Wideo na temat: jakie składniki do lecza
  • Rokitnik – wielka moc małego owocu

    " Iwona Wawer z Zakładu Chemii Fizycznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Jak się okazuje, rokitnik to nie tylko bogaty w zdrowe składniki owoc, lecz także znakomity składnik kosmetyków. Jak przyznała Agnieszka Cegielska, krem do rąk z rokitnika należy do jej ulubionych. Jakie jeszcze sekrety kryje w sobie rokitnik i przy jakich schorzeniach sięgać po ten owoc lub jego przetwory? (DDTVN)