• Informacje na temat:

    jakie składniki do lecza

Przepisy na temat: jakie składniki do lecza
  • O małej czarnej słów kilka, czyli Międzynarodowy Dzień Kawy

    ...kilka informacji na temat tego popularnego napoju. Chcesz dowiedzieć się jakie właściwości ma kawa? Jakie były jej dzieje na przestrzeni wieków oraz ile jest jej gatunków i rodzajów, zapraszamy do(...) je serwować? Najlepiej w niewielkich filiżankach wraz ze szklanką wody. Espresso cafe mocha Składa się z mocnego i gorącego naparu kawy, równie ciepłej czekolady oraz  mleka. Składniki te...

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    .... Wszechstronny ogórek W jakiej formie kiszone rarytasy najczęściej pojawiają się w codziennym menu? Ogórkowa, kapuśniak, surówka, bigos. Lecz z ich wykorzystaniem nie trzeba trzymać się ściśle ustalonych...

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    ...wyrośnie i będzie wyjątkowo pulchne. Pozostałe składniki (takie jak jajka, tłuszcz bądź mleko) powinny mieć temperaturę pokojową, o ile przepis nie nakazuje inaczej. Najlepszym przykładem jest kruche ciasto(...) Dbałość o składniki to nie wszystko. Równie istotny jest sposób ich zmieszania. Najważniejsze, by mieszać ciasto w jednym kierunku. Ciasto jest zwykle gęstą i dość lepką masą. Jeśli będziemy zmieniać...

  • krótko na temat makaronów..

  • Jak komponować kawę z posiłkami?

    Jakie są zasady łączenia kawy z jedzeniem? Jak prawidłowo należy dobrać kawę do śniadania albo do deseru? Anna Oleksak: - Kawa naturalnie komponuje się deserami, np. delikatne nuty biszkoptów(...) - Bukeela ka Ethiopia. Zaś ziołową foccacię z pomidorami zharmonizować z kawą Kazaar - intensywną, gęstą kawą o nutach pieprzu, z dodatkiem Robusty z Brazylii i Gwatemali. Czy są jakieś złe...

  • paprykowe (jak sama nazwa wskazuje) i ostre :)

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...jest, że żadna zupa nie obejdzie się bez ziół i przypraw, a rosół kocha je miłością wielką i odwzajemnioną. To właśnie dzięki nim ma tak intensywną, wręcz uzależniającą woń! Zatem jakie przyprawy lubują...

  • Pyszny deser - jogurt grecki + ulubiona galaretka

Artykuły na temat: jakie składniki do lecza
  • Kosmetyczne ABC. Naturalne składniki, które poprawią wygląd skóry

    ...jest składnikiem wielu produktów do pielęgnacji. Ma właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Jest również cennym źródłem kwasów tłuszczowych, ceniony za swoje doskonałe właściwości...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Lecz się tak, by sobie nie szkodzić

    By kuracja była skuteczna, nie wystarczy sumienne przyjmowanie leków. Jakie są najczęstsze błędy popełniane w trakcie terapii?

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zielone suplementy, które leczą i odmładzają

    ...w detoksykacji i eliminacji toksyn spowodowanych wszechobecną dietą, opartą na wysoko przetworzonej żywności. Jakie suplementy są jego źródłem? Młody jęczmień - eliksir dla skóry Młody jęczmień zawiera...

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Lecz alergię i... uważaj na inne schorzenia

    ...tak naprawdę może świadczyć alergia i na jakie właściwości układu odpornościowego wskazywać. Dowiedz się, jakie mogą być tego inne konsekwencje zdrowotne i na co warto być dodatkowo wyczulonym, gdy(...) o właściwą dietę. Powinna być urozmaicona i bogata w składniki odżywcze, witaminy i minerały. Gdy dolegliwości są nasilone, zrezygnuj z jedzenia pokarmów zawierających dużą ilość błonnika (tzw...

  • Monte Carlo, 23 maja 2012 r. - Jenson Button i Romain Grosjean zostali szefami kuchni motorhome'u Pirelli; Dwaj mistrzowie zmierzyli się tym razem w wyścigu kulinarnym pod uważnym okiem Paula Hembery'ego, dyrektora Pirelli ds. sportów motorowych.   Pojedynek obu kierowców i degustacja przysmaków z kuchni Pirelli stanowiły tło prezentacji książki kucharskiej "Miles and Meals - handcrafted by Pirelli", w której opisano sekrety szefów kuchni Pirelli oraz kulisy pracy w tej włoskiej firmie....

  • Jakie są przyczyny nadwagi

    ...głodu płynącymi z mózgu. Są one wysyłane w dobrej wierze i przekonaniu, że brakuje nam jakiegoś składnika. Niestety, organizm odbiera je jako zachętę do jedzenia – wszystkiego. Zdradzamy, kiedy tak może się dziać. W jakiej temperaturze pracujesz? Im wyższa jest temperatura, w której na co dzień przebywasz, tym większe ryzyko, że dorobisz się nadwagi. Gdy wokół jest ciepło (np. kiedy panuje...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

Wideo na temat: jakie składniki do lecza
  • Rokitnik – wielka moc małego owocu

    " Iwona Wawer z Zakładu Chemii Fizycznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Jak się okazuje, rokitnik to nie tylko bogaty w zdrowe składniki owoc, lecz także znakomity składnik kosmetyków. Jak przyznała Agnieszka Cegielska, krem do rąk z rokitnika należy do jej ulubionych. Jakie jeszcze sekrety kryje w sobie rokitnik i przy jakich schorzeniach sięgać po ten owoc lub jego przetwory? (DDTVN)