• Informacje na temat:

    jakie przyprawy dodac do lecza

Przepisy na temat: jakie przyprawy dodac do lecza
  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...jest, że żadna zupa nie obejdzie się bez ziół i przypraw, a rosół kocha je miłością wielką i odwzajemnioną. To właśnie dzięki nim ma tak intensywną, wręcz uzależniającą woń! Zatem jakie przyprawy lubują(...) bardziej esencjonalny i aromatyczny. Ponadto mięso wkładamy do czystej wody, bez żadnych dodatków. Na przyprawy przyjdzie jeszcze czas! Teraz na scenę wkraczają warzywa. Co dodajemy? Rosół tworzy zgrany...

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • krótko na temat makaronów..

  • paprykowe (jak sama nazwa wskazuje) i ostre :)

  • pyszne i bardzo warzywne:-)

  • Danie jednogarnkowe na obiad lub kolację . Polecam ! Smacznego!

  • Kruche, maślane ciasteczka, które swoim wyglądem zachwycają! W czasie pieczenia w domu roznosi się kuszący, malinowy zapach, po wyjęciu z piekarnika cieszyć się możemy ciasteczkami jak z cukierni, które możemy podarować wyjątkowej osobie. Zobaczcie jak łatwo możecie zaskoczyć swoich bliskich!

  • Szybkie i rozgrzewjace danie dla lubiacych warzywa.

  • drożdzówki można nadziewac dowolnym dżemem lub owocami. Jabłka, wiśnie, czekolada.

Artykuły na temat: jakie przyprawy dodac do lecza
  • Mleko - dla kogo jest dobre?

    To jeden z najwartościowszych produktów, ale nie każdy może je pić. Sprawdź jakie są zalety mleka, a kto powinien się go wystrzegać!

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o wielkim sukcesie kulinarnym, lub spektakularnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią przyprawy. Te występują pod postacią zmielonych na proszek...

  • Szafa pełna pomysłów

    ...zobaczysz, jakie buty są w środku. Skrojona na miarę całej rodziny Zobacz, jak możesz zorganizować szafę, by zmieściła wszystkie ubrania. Nie musisz projektować nowej! Wymierzona i wyposażona: Dobrze(...) woreczki z zapachami, które odstraszą owady, np. z lawendą. Zniechęcający jest też zapach listków laurowych, ziela angielskiego i goździków. Uszyj woreczki i włóż do nich aromatyczne przyprawy. Działa...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    Jednym z powodów, które skłoniły mnie do przejścia na zdrowy tryb odżywiania, była chęć poprawienia samopoczucia. Zrozumiałam, że jedzenie przetworzonej żywności zawierającej cukier i sztuczne dodatki sprawiało, że czułam się poirytowana, ociężała albo bez powodu pobudzona lub po prostu miałam podły nastrój. Odrobina śmieciowego jedzenia na wynos uspokajała moje kubki smakowe na jakieś 5 minut...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • 9 złych przyzwyczajeń

    ...w gotowych daniach i przekąskach, np. fast foodach, zupkach w proszku, chipsach, orzeszkach. Nie sama sól nam jednak szkodzi, lecz ilość, w jakiej ją zjadamy (rocznie ok. 10 kg!). Jej nadmiar w codziennej diecie sprzyja: nadciśnieniu, zawałom serca, chorobom nerek i osłabia kości. Możesz ograniczyć jej ilość stosując: - ziołowe przyprawy - zamiast dosolić mięso czy sałatkę, sięgnij po zioła...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Zobacz, jakie to proste! Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.     Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków: Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie. Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając...