• Informacje na temat:

    jakie moze byc jedzenie na 50-siątke

Przepisy na temat: jakie moze byc jedzenie na 50-siątke
  • niby normalna drożdzówka a jednak...spróbuj a nie pozalujesz :))

  • Schab pieczony - jako danie obiadowe, jako domowa wędlina do chleba, jako konserwa na wyjazd - tyle zastosowań ile wymyślisz.

  • Zapiekanka ryżowa to danie typu „sprzątanie lodówki” i „nie marnuję jedzenia”, i jeszcze „zużyję resztkę startego żółtego sera/ugotowane warzywa/ugotowany ryż/otwarty słoiczek koncentratu pomidorowego”. Każdy może dopisać tu własne „zużyję”! Ale oczywiście można też zrobić ją od podstaw, gotując i smażąc po kolei składniki, otwierając nową puszkę pomidorów i ucierając świeżo zakupiony ser. Zapewniam, że w każdym przypadku będzie smacznie!

  • Myślisz, że zdrowo się odżywiasz? Sprawdź, a sam będziesz zdziwiony

  • krótko na temat makaronów..

  • Ten przepis na muffiny jest uniwersalny, gwarantuje wolność wyboru co do smaku i dodatków. Można do nich dodać bakalie, owoce sezonowe, dowolne olejki smakowo-zapachowe. Wszystko zależy od wyobraźni. Poniżej przepis z dodatkiem kakao.

  • Pyszne i zdrowe danie. :) Jedz ryby codziennie! ;)

  • Niby taka prosta zupka, którą każdy zna – choćby z przedszkola – ale ma ona wyjątkowe właściwości. Otóż – jak każda kwaśna zupa – rozgrzewa całe ciało i poszczególne członki. Więc na chłodne początki wiosny zupa ogórkowa jest w sam raz. Aby ugotować pyszną zupę ogórkową, trzeba mieć oczywiście kiszone ogórki. Możesz kupić je w sklepie, ale najlepsze są własnej produkcji – wtedy masz pewność, że są naprawdę smaczne i zdrowe.

  • Od dawna wiadomo, że miód jest prozdrowotnym elementem diety.

Artykuły na temat: jakie moze byc jedzenie na 50-siątke
  • Ekologia nie jest fanaberią bogatych ludzi

    ...usłyszałam wspaniałe porównanie, że Ziemia jest kulką, która leci z dużą prędkością na ścianę. Zderzenie jest nieuniknione, pytanie tylko, jakie będą konsekwencje tej kolizji. Może planeta tylko się(...) 5 kategorii. To dobre rozwiązanie? - Posiadanie kilku koszy pod zlewem może być upierdliwe, a samo sortowanie odpadów dość skomplikowane. Ale pomyślmy, że są kraje, gdzie tych koszów jest ponad 50! Mam...

  • Każdy z nas ma pewne smaki i potrawy, które przywołują dobre wspomnienia. Czasem to pierogi z jagodami, które jadło się po godzinach spędzonych w lesie. Czasem rosół z ogromnymi okami i domowym makaronem. Psycholodzy nazywają takie jedzenie „comfort food” i usiłują sprawdzić, jak ono na nas działa. "Muszę to zjeść, żeby poprawić sobie nastrój". Czy rzeczywiście? Fot. 123RF.COM/PICSEL W wolnym tłumaczeniu comfort food to jedzenie pocieszające, podnoszące na duchu. Zwykle, niezależnie od...

  • Przeboje 2012

    Jedzenie na ulicy i nowe słowa. Jazda rowerem i koszulki z orłem. Trwałe trendy i sezonowi bohaterowie. Dziwactwa i wynalazki, które zmienią naszą przyszłość. Wielkie sukcesy i piękne katastrofy. „Twój STYL” wybrał przeboje minionego roku.

  • Choroby cywilizacyjne, skrajna otyłość, brak kondycji – to wszystko skutki nieodpowiedniej diety, która pustoszy nasz organizm. Dlaczego tak istotne jest naturalne, zdrowe jedzenie? Zmiana naszych nawyków żywieniowych niesie za sobą sporo konsekwencji/Picsel Od samego początku ludzkości sięgaliśmy po całkowicie naturalne produkty. W naszej diecie przeważały rośliny, które sami zebraliśmy, mięso z własnoręcznie upolowanych zwierząt oraz produkty odzwierzęce takie jak jaja czy mleko. Jeszcze...

  • W zdecydowanej większości przypadków, zepsute jedzenie może nam zaszkodzić. Jest jednak grupa produktów, które dzięki procesowi fermentacji, zyskują dużą ilość wartości odżywczych, zabezpieczając nas przed szeregiem chorób. Oto lista pozornie zepsutych produktów, które powinniście włączyć do swojej diety. Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas...

  • Z książki „Zamień chemię na jedzenie" można dowiedzieć się, co zawiera keczup, co oznacza „bez cukru" na etykiecie i jak wybierać świeże mięso. Poniżej wywiad z autorką. Panuje powszechny stereotyp, że aby się zdrowo odżywiać, trzeba wydawać krocie. Czy tak naprawdę zdrowe odżywianie jest drogie?   Droga żywność ekologiczna jest najbliższa ideału, ale nie jest niezbędna do tego, by poprawić swoją dietę. Wszystko zależy od tego, jak bardzo się zaangażujemy, ile będziemy mieć czasu i motywacji...

  • Jak jeść słodycze tak, żeby nie utrudniły odchudzania? Zobacz kilka skutecznych rad! Czy można jeść czekoladę na diecie?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Gdy przechodzimy na dietę rezygnujemy ze słodyczy z dnia na dzień i obiecujemy sobie, że „od jutra nigdy więcej nie wezmę żadnego batonika do ust". Twardo wytrzymujemy dzień lub dwa i wtedy pojawia się myśl „jeden malutki cukierek nikomu jeszcze nie zaszkodził". I zaczyna się. Pierwszym podstawowym błędem podczas odchudzania jest podjadanie między...

  • Każdy z nas chce jeść zdrowo – to oczywiste. Wiedzą też o tym producenci żywności, którzy robią wszystko, abyśmy myśleli, że kupowane przez nas produkty są zdecydowanie zdrowsze niż w rzeczywistości. Czy wiecie jakie sztuczki stosują? Podczas codziennych zakupów staramy się sięgać po produkty jak najbardziej przyjazne naszym organizmom, które miałyby zapewnić nam długie i zdrowe życie. Opakowania niektórych towarów wręcz krzyczą do nas, że to właśnie one są najzdrowszym wyborem z możliwych....

  • Ciągle czujesz zmęczenie? Po pracy padasz na łóżko, a mimo to jesteś niewyspany? Być może jest za to odpowiedzialna twoja dieta! Fast foody i smażone jedzenie mogą sprawić, że będziemy zmęczeni. Fot. 123RF.COM/PICSEL Fast foody Produkty typu fast food nie mają w sobie specjalnie korzystnych wartości odżywczych, gdyż należą do grupy żywności bardzo wysoko przetworzonej. Prawie (lub wcale) nie zawierają błonnika, są niemal na pewno bogatym źródłem cukrów lub/i tłuszczów (i to tych najgorszych,...

  • Meat jerky to po prostu suszone mięso. Nazywa się je tak w Ameryce, gdzie jest najbardziej popularne. Te cienkie, niemal przezroczyste kawałki mogą przetrwać bez lodówki aż kilka lat. Ale mają też inne zalety. Fot. Kristen Bonardi Rapp/flickr Starożytna inkaska przegryzka Suszenie mięsa to najstarsza znana ludzkości metoda wydłużenia "czasu przydatności do spożycia". W czasach, kiedy nie było lodówek, ba, nie było nawet elektryczności ani jedzenia w puszkach, suszenie mięsa było jedynym...