• Informacje na temat:

    jakie dodatki do tortilli

Przepisy na temat: jakie dodatki do tortilli
  • Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

    ...patelni i zrumień je na złoto. Zupę serwuj gorącą, posypaną kolendrą z dodatkiem trójkątnych tortilli.(...)Sposób przygotowania 1 pierś kurczaka zanurz w 1,5 litrze osolonej wody z dodatkiem 1 przekrojonej na pół, nieobranej główki czosnku, pęczka kolendry oraz 2 ostrych papryczek chili. Gotuj całość...

  • krótko na temat makaronów..

  • Guacamole idealne?

    Miłośnicy awokado przysięgają również miłość guacamole. Ta meksykańska specjalność może być świetną przystawką, można ją podać w tortilli lub jako dodatek do białej ryby. Jednak wybór potrzebnych składników często powoduje kulinarne dyskusje. Enrique Casarrubias, meksykański szef kuchni w restauracji Oxte w Paryżu, przedstawia oryginalną recepturę. Już nie popełnimy błędów. Dodać do potrawy oliwę...

  • Ten przepis na muffiny jest uniwersalny, gwarantuje wolność wyboru co do smaku i dodatków. Można do nich dodać bakalie, owoce sezonowe, dowolne olejki smakowo-zapachowe. Wszystko zależy od wyobraźni. Poniżej przepis z dodatkiem kakao.

  • Kulinarne afrodyzjaki – jak je wykorzystać w kuchni?

    ...z Meksyku. Przygotowuje się go z rozgniecionego awokado oraz całej gamy dodatków takich jak chili, kolendra, sok z limonki, czosnek, a także pomidory oraz cebula. Jest bardzo popularnym dodatkiem do pszennej lub kukurydzanej tortilli oraz całej gamy różnorodnych przystawek - mówi Rafał Borys, Szef Kuchni Zamku Topacz.   Chociaż rdzenni mieszkańcy Mezoameryki kojarzą się bardziej z krwawymi wojnami...

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Pizza w nieco innym wydaniu niż zwykle – nie na cieście drożdżowym a na tortilli. Zaletą jest to, że można ją zrobić bardzo szybko. I szybko znika z talerza bo jest naprawdę pyszna :) Składniki dodajemy takie jakie lubimy lub akurat mamy pod ręką. U mnie podstawa to ser żółty, mozzarella i sos pomidorowy.

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • Szybka,lekka i smaczna przekąska,nie wymaga dużo pracy,na jeden kęs...

  • Doświadczenie nauczyło mnie wybierać odpowiedni cukier i masło do wypieku ciasteczek.