• Informacje na temat:

    jaki ser pasuje do szparagow

Przepisy na temat: jaki ser pasuje do szparagow
  • Nowalijki na ciepło

    ...masła ok. 10-15 min. Szparagi możesz podawać polane stopionym masłem albo zapiekać z serem lub beszamelem. Z odciętych końcówek ugotuj zupę. Ogórki Je też możesz wykorzystać do zrobienia oryginalnych(...) świetnie nadaje się także na zupę. Zielone dodatki • Szczypiorek - Długie gotowanie zabija jego aromat, dlatego dodawaj go do gorących potraw pod koniec przyrządzania. Pasuje do wszelkiego...

  • Została Ci resztka sera, którego bok już jest suchy i twardy? Możesz go jeszcze wykorzystać!

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekany ser"

  • Doświadczenie nauczyło mnie wybierać odpowiedni cukier i masło do wypieku ciasteczek.

  • W handlu dostepny jest gotowy marynowany ser, ale nic nie zastapi domowego sera. Marynowanie sera feta jest łatwe, szybkie i wymaga niewielkiego wysiłku. Sródziemnomorski smak osiagamy stosujac typowe dla greckiej kuchni zioła. Marynowany w ten sposób ser mozna stosowac do wielu dan, jako skladnik wielu salatek, ale nawet jako zwykla przekaska z oliwkami, pomidorami i bialym pieczywem jest juz prawdziwa uczta dla podniebienia.

  • Przepis na ciasto do pizzy.

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Coś z niczego

  • Pyszne połączenie,dla smakoszy grzybków...bardzo polecam:)

Artykuły na temat: jaki ser pasuje do szparagow
  • Przegrzebki Julii Child

    ...i przełóż na lekko posmarowane masłem muszle lub do żaroodpornego naczynia. Dodaj resztę sosu, posyp serem, ułóż na wierzchu kawałki masła. Jeśli nie podajesz dania natychmiast, wstaw je do lodówki, a potem podgrzej pod umiarkowanie gorącym górnym grillem — potrawa musi się zagotować i przyrumienić.    Jeśli serwujesz przegrzebki jako przystawkę, podaj je z bagietką; jeśli jako główne danie...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Smaki arktyczne

    ..., przede wszystkim dlatego, że buraki nie były słodkie, co czułem wyraźnie mimo dodatku ostrego pieprzu cayenne. W ich towarzystwie koperek pasuje jak ulał do pieczonych na ruszcie przegrzebków. W innej(...) i piwa w stylu angielskim z małego browaru nad rzeczonym fiordem. Niewiele tych serów udało mi się skosztować, lecz każdy był dobrze zrobiony, a jeden - wręcz wybitny (pleśniowy kraftkar blåmøgelost, godny...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Chrom wspomaga odchudzanie

    ...? Jeśli ten opis pasuje do ciebie, to można podejrzewać, że brakuje ci chromu. Przyjrzyj się też uważnie swojej diecie. Jeśli nie jesteś fanką owoców, warzyw ani produktów pełnoziarnistych(...) zmęczona, jesteś zdenerwowana, więc sięgasz po batonik lub ciastko - bo z doświadczenia wiesz, że poczujesz się lepiej. Niestety, efekt trwa krótko. Po jakimś czasie znów czujesz, że musisz sięgnąć po coś...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....