• Informacje na temat:

    jaka śmietana do tortu

Przepisy na temat: jaka śmietana do tortu
  • Smaki śmietanowej pianki

    .... 3. Ubitą śmietanę łączymy z 1 łyżeczką kawy (np. espresso) lub likieru. 4. Pod koniec miksowania dodajemy (zamiast barwnika spożywczego!) syrop z malin czy jagód - taka zdrowa kolorowa śmietana doskonale nadaje się do przełożenia tortu dla dzieci.

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Cygara z czekoladą

    Z poranną kawą smakuje najlepiej!

  • Ten sos wykorzystałem jako dodatek do selerowych placków

  • Szachownica z ajerkoniakiem

    .... Posmaruj odrobiną śmietany i ułóż trzecią warstwę (kolory tak jak w spodzie). Torciki wstaw do lodówki na godzinę. Czekoladę stop, przestudź. Oblej nią wierzch każdego tortu. Poczekaj, aż polewa zastygnie.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...:  ●8 jajek ugotowanych na twardo ●pietruszka ●szkl. mrożonej fasolki ●marchew ●8 ziemniaków ●4 łyżki mąki ●6 dag masła ●śmietana do zup ●pęczek natki ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób(...) wędzonego ●litr serwatki ●2 łyżki grubo mielonej mąki żytniej ●sól, łyżeczka kminku ●4 susz. kapelusze grzybów ●ząbek czosnku ●kwaśna śmietana ●30 dag ziemniaków Sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą...

  • Delikatne, mocno czekoladowe, wilgotne ciasto idealne jako podstawa do tortu.

  • szybkie danie ; bez mięsa , lekkie i danie do podania przed wieksza impreza na ktorej planujemy sobie dobrze pojesc .

  • Słodkości nam się chciało...w lodówce śmietanka, to gdzieś wafelki, no i pulpa z guawy rzuciła nam się w oczy. Czasami kupujemy produkty o których później czytamy...ale, że słodkości chcieliśmy, to wypadło to tak...

Artykuły na temat: jaka śmietana do tortu
  • Tort jogurtowy

    ...bioaktywnych substancji, powstaje chrupiący spód do tortu o wyjątkowych korzyściach zdrowotnych. Przepis pochodzi z książki "Moja zielona dieta" Zobacz także:

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort sękaczowy

    Tradycyjne sękacze wymagają specjalnego urządzenia, ale podpowiemy ci, jak poradzić sobie mając do dyspozycji jedynie wzykły piekarnik

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    .... z bitą śmietaną. Wybieramy lekkie smaki: bita śmietana z owocami, czekolada z wiśnią, mus malinowy z białą czekoladą, tiramisu, trzy czekolady. Dekoracje zależą od gustu klienta. Mogą być torty(...) "torty, torty". Okazuje się też, że przy dekoracji takiego tortu ograniczyć nas może jedynie własna fantazja. - Oferujemy różnego rodzaju wykrawaczki, którymi można wyciąć np. kielich z hostią...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Gdzie jest tort? Na weselu!

    .... Cupcake  to nic innego jak mała, wymyślnie udekorowana babeczka ze smacznym nadzieniem. Cupcake ma konsystencję tortu lub typowej muffinki. Ozdabia ją kolorowa śmietana, serek mascarpone albo lukier(...)Kwestia rozmiaru  Wielkość tortu zależy od liczby zaproszonych gości. Zawsze uwzględnijmy dodatkowe porcje, zwłaszcza jeśli planujemy poprawiny. Ta zasada przyda się również, gdy młoda para chce...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    Do tego masa śmietankowa i mandarynki. Uczta dla podniebienia.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

Wideo na temat: jaka śmietana do tortu
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany