• Informacje na temat:

    jaka smietana do risotto

Przepisy na temat: jaka smietana do risotto
  • Dzięki kolorom nabieram energii

    ...bardzo uniwersalne. Można używać ich i do makaronu i do risotto i do zup. Mamy tutaj wielu gości, którzy zachwycają się naszymi polskimi grzybami. Wiec używajmy ich, oczywiście z rozsądkiem-  powinny...

  • Smaczne risotto bez dodatku masła i wina.

  • Dobre i proste

  • Coś na szybko. Czyli dobry przykład na to jak wykorzystać w inny sposób sos własny z duszenia mięs.

  • Gdy nie ma za dużo czasu na przygotowanie pożywnego dania? polecam risotto, nie jest skomplikowane w przygotowaniu, a bardzo pożywne.

  • Dzisiejsze risotto z botwinką powstało z inspiracji pysznym daniem, którego miałam okazję próbować jeszcze w maju. W knajpce w Świnoujściu jadłam pyszne risotto z buraków z kozim serem. Byłam bardzo głodna, więc nie ma fotki, wybacz. W zamian pozostało przyjemne wspomnienie smaku i konsystencji dania. I teraz właśnie próbuję je odtworzyć, choć nieco przerobione, bo nie z burakami, a z botwinką. Uważam, że na początku lata takie risotto z botwinką o wiele lepiej się sprawdza, niż ugotowane ze...

  • smaczne

  • dla wegetarian, danie na szybki i tani obiad

  • proste i inne można zrobić w wersji wege

  • Przepis na risotto

Artykuły na temat: jaka smietana do risotto
  • ABC letniej diety

    ...także risotto (wystarczy osobno ugotować ryż i mrożonkę warzywną, np. sałatkę meksykańską Hortex, wymieszać, doprawić i posypać startym żółtym serem). K jak kuchnia regionalna To jedna z atrakcji...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Przepis na życie

    ...rakowymi, risotto z kwiatami cukinii. Jak powstają pani autorskie przepisy? - Eksperymentuję z rodzinnymi przepisami, a czasem z klasycznymi recepturami. Lubię robić w nich rewolucje. Bywa też, że po...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Ve(ge)sele: Na liściu sałaty

    ...mięsa, ale i bez mleka i jajek?!? Bez masła i serów? Bez twarożku? Bez parmezanu? Co dla nich przygotować poza  sałatą? Przecież nie risotto (masło i parmezan), nie nadziewane canelloni (śmietana...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Wieniec adwentowy czyli o planach swiatecznych

    ..., checi jednych i drugich nieco ewoluuja... mialam ochote w tym roku na pieczonego homara podanego na czarnym risotto, na ostrygi na cieplo z bita smietana z chrzanem podane na zielonej rzerzusze. To...

  • Latem częściej przypomina się nam o konieczności picia wody. Nie mamy zaufania do "kranówki", więc sięgamy po wodę butelkowaną. Jednak wybór wcale nie jest prosty, bo, jak się okazuje, woda wodzie nierówna. Fot. materiały prasowe Woda jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, nie tylko gasi pragnienie, ale jest również rozpuszczalnikiem wielu związków powstających w procesach metabolicznych. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, dorosła kobieta...

  • Pudding ryzowy à l'imperatrice Sissi...

    ...prawie 22h po spacerze rowerowym nad Garonna zjadlysmy.... calosc... a porcja jest na 6 osob... popijajac likierem pomaranczowym Cointreau... 100 gr ryzu okraglego jak na risotto 450 ml(...) gotujemy 150 ml mleka i chuda smietanke. W tym czasie ucieramy 4 zoltka z cukrem do bialosci. Gdy mleko-smietana sie gotuja, zmniejszamy maksymalnie gaz i wlewamy powoli zoltka caly czas mieszajac... Nie...

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez ok....