• Informacje na temat:

    jak zrobic wodke czekoladowa z mlekiem kondensowanym

Przepisy na temat: jak zrobic wodke czekoladowa z mlekiem kondensowanym
  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Nie podaje ilości wódki bo to zależy jakie kto lubi ostre ciasto.Ile ma być tych herbatników też nie napisałam bo zależy od wielkości blaszki:)

  • Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

Artykuły na temat: jak zrobic wodke czekoladowa z mlekiem kondensowanym
  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Upały nie odpuszczają i nic nie wskazuje, że w najbliższych dniach nadejdzie ochłodzenie. Warto wiec przygotować orzeźwiające, domowe lody - idealny deser na gorące dni. Fot. 123RF/Picsel Lody na diecie - czy można je jeść? Jakiś czas temu wszystkich wielbicieli lodów zelektryzowała informacja o tym, iż deser ten rzekomo nie tuczy. Tę tezę o odchudzających właściwościach lodów postanowili przetestować badacze ze Stanów Zjednoczonych. Wyniki tych eksperymentów są bardzo zaskakujące - ich...