• Informacje na temat:

    jak zrobić urodziny monster high w domu

Przepisy na temat: jak zrobić urodziny monster high w domu
  • dla milosniczki tych okropnych lalek.....;)

  • ...sprawia radość dziewczynkom:)

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • trochę mniejsza bomba kaloryczna, niż ta z Mc ;)

  • W niedzielę niekoniecznie musiał być na obiad rosół… Przepis na wyborny schab mam jeszcze z domu rodzinnego. Schab jest wykwintny w smaku, prosty w wykonaniu, a efekt jest naprawdę fantastyczny. Podawać go można z ziemniakami, kopytkami i kluskami śląskimi. Do tego zasmażane buraczki albo marynowane grzybki i obiad królewski mamy jak się patrzy. Tutaj zaprezentuję w wersji z kopytkami i zasmażanymi buraczkami. Sądzę, że można nim podejmować znamienitych gości i nikt nie powie, że nie jest to...

  • Pizzę może zrobić każdy w domu, dodać takie składniki jakie lubi najbardziej, warto spróbować :)

  • Brunost to norweski ser wykonany z serwatki koziej. W naszych cywilizowanych polskich warunkach można jednak użyć zwykłej serwatki krowiej.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

Artykuły na temat: jak zrobić urodziny monster high w domu
  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Odkryj prywatny świat Audrey Hepburn w niezwykłej bestsellerowej biografii napisanej przez syna aktorki! Dziecięce wspomnienia, rodzinne anegdoty, cytaty z prywatnych listów, rysunki, skrupulatnie spisywane i gromadzone przez gwiazdę Hollywood przepisy na ulubione dania, które zapewniły jej doskonałą sylwetkę i przeszło 250 niepublikowanych wcześniej fotografii z domowego archiwum! To wszystko składa się na wyjątkową książkę, którą porównać można jedynie z głośnymi przed kilku laty...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Rozpoczynamy wielkie świętowanie urodzin Smakera. Zapraszamy Was do wspólnej zabawy! Fot. 123RF/Picsel Chociaż trudno w to uwierzyć, Smaker ma już 10 lat! Dokładnie tyle czasu upłynęło od dnia, kiedy w naszym serwisie pojawił się pierwszy przepis. Od tamtej pory nieustannie zaskakujecie nas swoją pasją kulinarną, zaangażowaniem oraz wyjątkowymi pomysłami. Smaker nie byłby taki sam, gdyby nie Wy - osoby, które codziennie go współtworzą. To właśnie dzięki Wam udało nam się zebrać ogromną...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...