• Informacje na temat:

    jak zrobić tort dla dwulatka

Przepisy na temat: jak zrobić tort dla dwulatka
  • pyszne i bogate w w witaminy dla dzieci bardzo zdrowe

  • Żeby otrzymać taki efekt trzeba przygotować ganache, czyli nic innego jak połączenie śmietanki i czekolady.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Tort na imprezę urodzinową dla Jubilata. Takie torty dwa robiłam jednocześnie z podwójnej porcji. Jeden dla zięcia na 50 lat w kolorze złotym a drugi dla męża na 70 lat w kolorze srebrnym. Tort z chrupiącą wkładką z kremem z truskawkami, borówkami i michałkami. Tort z dekoracją z mleka w proszku i białym drip-cake.

  • Tort zrobiłam 3 lata temu,dla najstarszego wnuczka, na urodziny, dla zapalonego piłkarza.Tort z masą truskawkową i kremem straciatella. Tort z ciemnym ganasz i postaciami piłkarzy z mleka w proszku.

  • wywołuje przepiękny uśmiech u córeczki i mega zdziwienie u gości :)

  • Powiem szczerze że ciasta nie są moją mocną stroną.Po prostu nie umiem piec.Ten tort jest z gotowych składników ale całkowicie mojego ''''pomyślunku''

  • Taki tort zrobiłam mojemu chłopakowi jako prezent na walentynki. Jak to mówią "przez żołądek do serca" ;)

  • Tort z trzema różnymi biszkoptami i dwoma kremami. Tort z rozetkami i dekoracją z mleka w proszku. Tort na większą pożegnalną imprezę, zrobiłam dla koleżanki.

Artykuły na temat: jak zrobić tort dla dwulatka
  • Wolność na talerzu

    Przywiązujemy coraz większą wagę do tego, co jemy. Z jednej strony to dobrze. Ale z drugiej, sprawa nie wygląda wesoło: jedzenie rzadziej staje się przyjemnością, a znacznie częściej stresującym zadaniem do wykonania. Jak przestać nadmiernie kontrolować dietę?

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Dziś są moje urodziny!

    Najważniejsza sprawa podczas urodzinowego przyjęcia dla malucha? Zrobić wszystko, by uniknąć nudy! - Łatwiej jest zorganizować imprezę dla 20 dorosłych osób, niż fajne urodziny dla malucha - mówi(...) się zajmiesz. Jeśli taki wariant wybierzesz, musisz zrobić (albo kupić) odpowiednią liczbę czapeczek i masek. Możesz też zaopatrzyć się w kolorowe bibułki i wstążeczki. Wyczarujesz z nich stroje dla...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...