• Informacje na temat:

    jak zrobić strój kurczaka

Przepisy na temat: jak zrobić strój kurczaka
  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak zrobić soki z owoców?"

Artykuły na temat: jak zrobić strój kurczaka
  • ​Jak zapanować nad podjadaniem? Oto pięć strategii

    ...dyżur. Wybiła dwunasta w południe. Miałem za sobą intensywny poranek i teraz byłem już głodny (głód mi dokuczał jak ziarnko piasku, które się dostaje pod strój kąpielowy). Koniecznie musiałem coś(...)Po jednej stronie mamy wewnętrznego dietetyka, który przypomina o wszystkich tych dobroczynnych produktach spożywczych (...). Namawia nas na warzywa i pyszną pierś z kurczaka duszoną w sosie typu...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Vivienne Westwood: Jak znudziłam się punkiem

    ...starymi płytami, które był gotowy sprzedać, ale nie wiedział dokładnie komu i za ile. Liczył na jakiś cud. Szedł powolnym krokiem, wyprostowany i dumny. Szedł i mókł, i nic się nie działo. W końcu(...) nory między sklepami wychynął jakiś typ: "Ty! Co tu robisz?", zagadnął. Po chwili siedzieli razem w ponurym lokalu, niewidocznym z ulicy, bo mieszczącym się za zakrętem. Kiepskie miejsce na sklep. "To...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Rozdział 2. - Wyższa szkoła jazdy albo co zrobić, żeby facet dostał na twym punkcie bzika

    Niżej prezentowana sztuka łapania mężczyzn (ars lapendi), w pewnych punktach krzyżująca się z metodami Wolnej Amerykanki, różni się od niej większą finezją w doborze środków i wyższą systemowością. Ma się tak do WA, jak taniec klasyczny do tańca wyzwolonego Isadory Duncan.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Kto dzisiaj sprząta?

    ...normalnego?", myślałam. Na drugi dzień z książki Jamiego Olivera, uczyłam się, jak gotować w 30 minut. Robiłam jej udka kurczaka. Pierwszy raz w życiu. Podałam twarde i niedopieczone. Chciałam wstawić(...) sterta nie przeszkadza". Zaczęłam kląć, a potem jak zwykle zamilkłam i zaczęłam sprzątać. Ale tym razem milczałam do czasu. Jak było w domu? Pochodzę z rodziny siłaczek. Z dzieciństwa zapamiętałam...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Gok Wan wspomina dzieciństwo

    Zanim został stylistą, blogerem, prowadzącym programy telewizyjne i wyrocznią mody dla wielu kobiet, Gok Wan był grubym, pryszczatym, zakompleksionym Chińczykiem w Anglii, gejem i zapracowanym dzieciakiem. Udało mi się pokonać słabości i pokochać siebie. Teraz uczy innych, jak akceptować swoje ciało i ubierać się tak, by czuć się dobrze.

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...