• Informacje na temat:

    jak zrobić sałatkę coleslaw z kfc

Przepisy na temat: jak zrobić sałatkę coleslaw z kfc
  • Przepyszna, chrupiąca i bardzo prosta ;-D

  • Sałatka (a może surówka?) colesław jest znana głównie dzięki McDonaldowi, gdzie jest podawana. Warto jednak zrobić ją samodzielnie w domu – możemy doprawić ją do swojego smaku, poeksperymentować z przyprawami i stworzyć wyjątkowo smaczne danie.

  • Idealna do obiadu, grilla, czy innych przekąsek

  • podpatrzone u Gordona Ramsey''a.niestety zdjęcie nie jest najlepsze bo z komórki jak zrobię lepsze to zamieszczę,ale suróweczka pycha!

  • Przepis ten dostałam ostatnio od mojego kuzyna, któremu nie do końca uwierzyłam, że da się odtworzyć ten specyficzny smak. Nawet nie wyobrażacie sobie mojej miny, kiedy spróbowałam to co zrobiłam. Jak dla mnie smakuje to identycznie jak popularne hot wings z KFC, a nawet lepiej!

  • Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka w przepysznej panierce- rodem z KFC. Jego cały sekret tkwi w pojemniku? Tak- w pojemniku, nie pomyliłam się.

  • Jedna z moich ulubionych obiadowych :) już pal sześć to, że jest z majonezem i śmietaną, a ja wiecznie na diecie - bez przesady, od tych dwóch łyżek sałatki nie utyję nagle 5 kilo :) Bardzo delikatna, obłędnie pyszna sałatka z białej kapusty, z dużą ilością koperku, cebulą i marchewką - czyli to, co kocham najbardziej :) nie robię sosu na jogurcie, ponieważ zbyt mocno zmieniłoby to jej smak. Do swojej surówki dodaję kukurydzę - nam wszystkim bardzo smakuje taka wersja. Oczywiście kukurydzę...

  • Dobrze znana pyszna surówka w domowej wersji :)

  • stripsy jak z KFC

  • pyszne chrupiące skrzydełka a la KFC.

Artykuły na temat: jak zrobić sałatkę coleslaw z kfc
  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Gwiazdy wezmą udział w wyjątkowej aukcji charytatywnej zorganizowanej przez sieć restauracji KFC we współpracy z Fundacją Mam Marzenie. Przedmiotem licytacji, która odbędzie się 8 grudnia w klubie Platinium w Warszawie, będą specjalnie na tęokazję zaprojektowane przez celebrytów ceramiczne kubki. W charytatywnej inicjatywie KFC i Fundacji Mam Marzenie wezmą udział młodzi aktorzy z popularnych seriali i programów telewizyjnych - Edyta Herbuś, Julia Kamińska, Samuel Palmer, Ania Bosak, Maciej...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Sałatki ogórkowe są smaczne i zaskakująco proste w przygotowaniu. Zrób je właśnie teraz, aby cieszyć się smakiem sezonowych warzyw nawet zimą. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W jednej szklance ogórków mieści się aż 14 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę K, która...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną. Sałatki wydają się być bardzo niewinnym daniem, które bez przeszkód możemy zaserwować nawet osobie na restrykcyjnej diecie. W końcu  to tylko warzywa. Jednak diabeł tkwi w szczegółach, którymi w tym wypadku są dodatki. Dzięki nim nasza sałatka...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...