• Informacje na temat:

    jak zrobic rozyczki na ciasto

Przepisy na temat: jak zrobic rozyczki na ciasto
  • Szybkie dania jednogarnkowe

    .... Zrób kluski: ugnieć lub zmiel ser z ziemniakami. Dopraw solą i czosnkiem.  3. Zagnieć masę z obiema mąkami, jajkiem oraz ziołami. Ciasto uformuj w wałeczki i pokrój na kawałki. Kluseczki ugotuj(...) przykryciem). Udekoruj np. listkami świeżej bazylii. To danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno (możesz więc zapakować je do plastikowego pojemnika i zabrać np. do pracy).  Paprykowe...

  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • mało kaloryczne

  • Jakiś czas temu znalazłam przepis coś podobnego. Pododawałam coś od siebie i upiekłam te pyszne różyczki. Jak to przy drożdżowych wypiekach bywa najlepsze są jeszcze ciepłe. Nadzienie możecie zrobić według swoich preferencji smakowych. Ja zamiast zmielonych migdałów dałam płatki. Zróbcie bo są pyszne. A inspirowałam się przepisem ze Smaczny.tv

  • Różyczki, które smakują jak tradycyjne faworki a wyglądają pięknie :)

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Wigilii i Bożego Narodzenia bez tradycyjnego keksu. Gości na naszym stole w każde Święta, a mistrzynią w jego wykonaniu jest moja Mama, od której mam ten przepis :) Keks z tego przepisu zawsze się udaje, a robimy go od lat. Ilość składników pasuje do foremki 36/12cm, jednak śmiało można podzielić ciasto na pół i upiec keks w dwóch mniejszych keksówkach. Musimy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Artykuły na temat: jak zrobic rozyczki na ciasto
  • Jak wybrać idealny prezent, mając ograniczony budżet?

    ..., którym musieliśmy poświęcić nieco więcej czasu i podczas których tworzenia musieliśmy wykazać się kreatywnością i choć minimalnymi zdolnościami manualnymi. Jakie to prezenty? Możliwości jest(...) wystarczających zdolności kulinarnych, poszukaj w internecie łatwy przepisów na babeczki lub ciasto czekoladowe . Taki prezent to idealny pomysł na Święta Bożego Narodzenia. Wystarczy, że zrobisz całą...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    Pokaż mu, że są nie tylko zdrowe, ale także smaczne. Podpowiadamy, jak nakłonić malca do jedzenia jarzynek.

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Prosta kuchnia włoska

    Zrób lasagne, cannelloni lub małe pierożki i poczuj się jak w pięknej, słonecznej Italii!

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...przygotowaną pizzę włóż do piekarnika i poczekaj aż rozkoszny sos całkowicie stężeje, a ciasto na brzegach stanie się chrupiące. Gdy tylko zasmakujesz kruchego, czekoladowego placka od razu pokochasz jego(...) więc raz na jakiś czas nie wprowadzić drobnych zmian w ukochanym napoju? Sposobów na sporządzenie oryginalnej kawy jest mnóstwo. Czasem wystarczy, że zmienisz zwykłe mleko na kokosowe, by nadać...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Zdrowy jadłospis po 1. urodzinach

    ...zapewni brzdącowi prawidłowy rozwój. Przyrządzaj smykowi lekkostrawne dania Jeśli będą oparte na świeżych produktach z jak najmniejszą ilością chemicznych dodatków, pomożesz dziecku wyrobić dobre(...) menu dziecka wkracza mnóstwo nowych produktów. Oczywiście na talerzu malucha nie ma jeszcze miejsca na potrawy ciężkostrawne, jak schabowy, fasolka po bretońsku czy bigos, ani dania z dodatkiem...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...