• Informacje na temat:

    jak zrobic pyszny lekki obiad

Przepisy na temat: jak zrobic pyszny lekki obiad
  • Pyszny obiad z twarogiem i owocami

    ...i podawaj. Naleśniki są znakomite na ciepło, jak i na zimno.  Rumiane kluseczki 1. Podgrzej sok jabłkowy i zalej nim żurawinę. Jabłko umyj i cieniutko obierz. Pokrój na małe kawałeczki...

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Można je po prostu zjeść na surowo. Ale z jabłek wyczarujemy też pyszne i zdrowe dania na ciepło – na kolację czy obiad oraz fantastyczne desery!

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...możesz posypać natką pietruszki. Do sałatki Zarówno surowe, jak i podsmażone czy podduszone pieczarki mogą być doskonałym dodatkiem do wielu sałatek - zarówno warzywnych, jak też z mięsem (grzyby(...) np. tymiankiem lub odrobiną posiekanej, przesmażonej cebuli. Zamiast jarzynki Podduszone na oleju lub maśle pieczarki z powodzeniem zastąpią np. buraczki czy szpinak, podawane jako dodatek do obiadu...

  • Przepis wlasciwie na okres kiedy pojawiaja sie mlode ziemniaki, ale danie to z kazdymi smakuje równie dobrze. Glównym skladnikiem sa ziemniaki gotowane w ziolach, do tego sos parmezanowy i lekka salatka z melonów. Kto lubi "wkladke miesna" moze dodac do tego cieniutko pokrojone plasterki szynki np. wedzonej - pasuje idealnie do tego zestawu.

  • Ma być nie tylko szybko, ale zdrowo i smacznie

    ...- Ma być nie tylko szybko, ale zdrowo i smacznie - tak o swojej najnowszej książce "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" mówi PAP Life Daria Ładocha. Miłośniczka gotowania przekonuje, że na przygotowanie obiadu wystarczy 15 minut. Proponuje też kuchnię recyclingową.

  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • ryż - kurczak - warzywa jako podstawowy zestaw treningowy, wartości i proporcje zachowane, sposób podania urozmaicony :)

  • Kiedy nadchodzą upały nic nie smakuje tak dobrze jak młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i duża szklanka kefiru. Moja babcia podawała te pyszności, moja mama też, podaję i ja :) Zachęcam! Pyszne!

Artykuły na temat: jak zrobic pyszny lekki obiad
  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić...

  • Bycie rodzicem łączy w sobie wiele różnych ról – nauczyciela, przewodnika, zaopatrzeniowca czy kompana w czasie wspólnych zabaw. Jedną z najważniejszych jest funkcja… rodzinnego szefa kuchni Fot. materiały prasowe Obiady w gronie najbliższych są nie tylko sposobem na wspólne spędzanie czasu. Uczą regularnego jedzenia i otwartości na nowe smaki. Jednocześnie musimy pamiętać, że dzieci bywają najbardziej wymagającymi i wybrednymi smakoszami. Jak sprostać ich wymaganiom? Poznajcie nasze...

  • Tuńczykowe obiady

    ...zamieszkuje naszych mórz i jest rybą z eksportu. Ale jest dostępny w supermarketach i sklepach z rybami i warto spróbować, jak smakuje nieprzetworzony. Danie na szybko Tuńczyk na ciepło jest pyszny(...) go krótko, bo inaczej zrobi się twardy i suchy. Po lekkim obsmażeniu steków z tuńczyka wsadź je do piekarnika, by środek "doszedł", to znaczy, by nie był surowy, ale różowy i soczysty. Jeśli smażysz...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Dlaczego ten obiad musi być codziennie?

    ..., jest: "Co dziś na obiad?". Pytanie prozaiczne, ale jakże nam wszystkim znajome. Proces przygotowania obiadu to niekończący się krąg czynności: planowanie, zakupy, gotowanie, jedzenie, planowanie, zakupy... Okazuje się, że w momencie, gdy kończymy jeden obiad, już szukamy pomysłu na następny. Zazwyczaj analizujemy, jakie dania były serwowane w ciągu ostatnich dwóch tygodni, jakiego smaku dawno nie...

  • Za oknami skwar, a my głowimy się co podać najbliższym na obiad. Ten wymarzony powinien być lekki, pożywny i pyszny. Fot. materiały prasowe/Pawel Ochman WegenomJeśli dodamy kilka nietypowych składników, które nie tylko będą super przyprawami, ale również dostarczą potrzebnych wartości odżywczych to mamy już prawie pełnię kulinarnego sukcesu. Taki efekt zapewni dodanie już jednej łyżeczki czarnuszki, moringi, babki płesznik, baobabu czy białka konopnego. Wypróbujcie zatem hummus z ćwikłą i...

  • Jak wykorzystać czerstwe pieczywo

    Zagęszczacz do sosów i zup Suchy chleb lepiej nadaje się do zagęszczania sosów i zup niż mąka. Może wręcz służyć do przyrządzenia zupy. Klasyczna śląska wodzianka to nic innego jak kawałki czerstwego chleba zalane gorącą wodą lub rosołem i przyprawione czosnkiem. Dla poprawienia smaku możesz posypać potrawę startym żółtym serem. Francuskie grzanki Gdy masz na nie ochotę, prawdopodobnie, jak...

  • Majówka niekoniecznie musi kojarzyć się z mnóstwem grillowanego mięsa i kuflem zimnego piwa. Podczas dni wolnych można udać się na piknik z koszem pełnym witamin w postaci owoców i warzyw. Serdecznie dziękujemy za to, że tak licznie wzięliście udział w naszym konkursie. Wasze pomysły na majówkę pozytywnie nas zaskoczyły. Wybór zwycięzców nie należał do najłatwiejszych. Musieliśmy jednak wyłonić laureatów, do których powędrują cudowne książki „Smakowita Ella". Oto zwycięzcy: Pani Asia:...

Wideo na temat: jak zrobic pyszny lekki obiad
  • Pieczone ćwiartki z kurczaka - pyszny sposób na obiad

    Ćwiartki z kurczaka to znakomity sposób na zrobienie szybkiego, mięsnego obiadu, który nasyci każdego! Pieczone ćwiartki to gwarancja soczystego, lekko przyprawionego aromatycznymi przyprawami mięsa, które skrywa się pod chrupiącą, delikatną skórą. Znakomicie sprawdza się jako część dania głównego - do ćwiartek idealnie pasują młode ziemniaczki i delikatne surówki czy sałatki - jak choćby domowa